The Horse Company vervangt De Staat The Horse Company vervangt De Staat

De Staat zegt ook het bij Brennels Buiten geplande optreden af

, Door: redactie 3VOOR12/Flevoland

The Horse Company vervangt De Staat

De Staat zegt ook het bij Brennels Buiten geplande optreden af

Door: redactie 3VOOR12/Flevoland ,

The Horse Company vervangt zaterdag 16 mei De Staat bij Brennels Buiten. De Staat heeft een ingelast festivaloptreden in Engeland. Maar niet getreurd, The Horse Company speelt een compromisloze sprankelende rootsrock in de sfeer van bands als Wilco, Kings of Leon en Band of Horses. Meer dan de moeite waard dus!

De Staat zegt ook het bij Brennels Buiten geplande optreden af

Nadat De Staat enkele optredens moest afzeggen vanwege een griepgeval, heeft de band nu ook optredens afgezegd vanwege een ingelast festivaloptreden in Engeland. De Staat kreeg namelijk de mogelijkheid om op te treden op het festival 'The Great Escape' in Brighton.

The Horse Company brengt zaterdag een mooie mix van americana en jaren '70 powerpop, liedjes met de nodige stevigheid en ingetogenheid. De band bestaat uit zangers/gitaristen Arjen en Vincent Hilberdink, Arjan pronk- bas, Jeroen Hobert-drums.

The Horse Company kreeg vooral met de eerste single “Own sweet time” veel airplay op o.a. 3VOOR12, 3FM, Kink FM, en Studio Brussel. Het nummer schopte het zelfs tot de top 100 van VPRO’s song van het jaar. Als beloning speelde The Horse Company een dampende set in januari 2008 tijdens Noorderslag. Verder speelde de band door het hele land in alle gerenommeerde clubs en op festivals als: de Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival Overijssel en Dauwpop.

In februari dook de band de studio in voor hun tweede plaat. De plaat werd opgenomen door Matt Pence in de Echo Lab studio in Denton, Texas. Andere bands die daar opnamen zijn Slobberbone, Polyphonic Spree, South San Gabriel, Centro-matic, Midlake, Shearwater, American Music club etc. De plaat verschijnt in juni 2009 op het Goomah Music Label in samenwerking met Excelsior Recordings en V2. De plaat bevat 14 staaltjes van de beste indierock en rootsy pop uit de Nederlandse geschiedenis. Nederland heeft nu met The Horse Company eindelijk zijn eigen eigentijdse rootsy Indie band van hoog niveau. Op het tweede album staan gastbijdragen van muzikanten van Centro-matic, Slobberbone en the Polyphonic Spree. Juni dit jaar komt dit nieuwe album uit. Misschien laten ze wel wat horen van de nieuwe plaat aanstaande zaterdag!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland