“Splinternaie liedjes” en “oud warruk” “Splinternaie liedjes” en “oud warruk”

Wallnoize speelt Brennels plat met een volledige set

, Tekst: Rodion Jense en Marcella Doppenberg; Fotografie: Marcella Doppenberg

“Splinternaie liedjes” en “oud warruk”

Wallnoize speelt Brennels plat met een volledige set

Tekst: Rodion Jense en Marcella Doppenberg; Fotografie: Marcella Doppenberg ,

De opkomst kan groot zijn wanneer er een band uit de regio speelt. Vooral als het gaat om een band met een grote aanhang. Afgelopen zaterdag was dit het geval in het Kraggenburgse poppodium Brennels Buiten. Wallnoize uit Urk heeft niet alleen een grote, maar ook een trouwe aanhang.

Wallnoize speelt Brennels plat met een volledige set

De opkomst kan groot zijn wanneer er een band uit de regio speelt. Vooral als het gaat om een band met een grote aanhang. Afgelopen zaterdag was dit het geval in het Kraggenburgse poppodium Brennels Buiten. Wallnoize uit Urk heeft niet alleen een grote, maar ook een trouwe aanhang. Het eveneens uit Urk afkomstige Tranquil mocht het voorprogramma verzorgen. Deze jonge band speelt eigen nummers, maar ook enkele covers, zoals bijvoorbeeld een snelle en ruige versie van 'Proud Mary'.

Wallnoize heeft zijn eerste officiële band t-shirt en dat is goed te zien in de zaal. Veel mensen dragen dit gloednieuwe Wallnoize t-shirt. Voor de band is deze avond de perfecte kans om te laten zien waar zij toe in staat is. Brennels heeft een mooie ruimte met goede geluidsapparatuur. De opkomst is groot, dus er zijn meer dan genoeg mensen in deze zaal om plat te spelen.

Het voor de Wallnoize-aanhang bekende werk wordt luidkeels meegezongen. Vooral 'Boring' wordt door bijzonder veel bezoekers letterlijk meegeschreeuwd. Behalve “oud warruk” speelt de band ook “splinternaie liedjes”, zoals zanger Jelle Kramer het nieuwe werk van de band aankondigt.

De bandnaam Wallnoize is een knipoog naar de legendarische 'wall of sound' van Phil Spector en ook de nieuwe nummers die vanavond gespeeld worden, hebben het typische volle geluid waar de band voor wil staan. Met de mooie akoestiek in de zaal van Brennels Buiten komt de rauwe Engelstalige zang extra krachtig over. Sinds november vorig jaar is Jelle Ekkelenkamp de nieuwe drummer van Wallnoize en het is goed te horen dat deze drummer een achtergrond in de metal heeft. Het nieuwe geluid van Wallnoize is sneller en opzwepender.

Als niet-Urker zou je je niet helemaal op je plaats kunnen voelen tussen de Wallnoize en Tranquil aanhang, maar dit is hier niet het geval. De sfeer is goed en alle bezoekers hebben het naar hun zin. Vaste bezoekers van Brennels, die je normaal gesproken in alle rust een optreden ziet aanschouwen, dansen nu voor het podium en gaan helemaal uit hun dak.

Voor een band geeft dit echt een kick”, zegt bassist Gerrit Bakker hier achteraf over. Op donderdag 7 mei presenteert de band hun nieuwe EP en videoclip in Café Het Haventje van Urk. De avond begint om half negen en de toegang is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland