Plankgas in De Klos Plankgas in De Klos

Drive Like Maria maakt reputatie als liveband meer dan waar

, Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Kim van Wolde

Plankgas in De Klos

Drive Like Maria maakt reputatie als liveband meer dan waar

Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Kim van Wolde ,

In de auto luisteren naar een cd van Drive Like Maria is geen goed idee, want de verleiding om veel te hard te rijden is dan groot. Veiliger is het om in de vertrouwde omgeving van een poppodium te blijven, om een live optreden mee te maken van Drive Like Maria. Afgelopen zaterdag kon dit in poppodium De Klos Emmeloord

Drive Like Maria maakt reputatie als liveband meer dan waar

Het vertrouwde gevoel, dat normaal gesproken heerst in De Klos, verdwijnt echter als snel als de band begint met spelen. Nitzan Hoffmann, de enige vrouw in de band, gaat meteen als een wilde tekeer op haar gitaar. Ook de andere bandleden van Drive Like Maria spelen alsof ze achterna gezeten worden door de duivel.

Bij dit optreden gebeurt eigenlijk alles wat je hoopt te horen en te zien bij een rockconcert. Meer dan dat zelfs. Het Belgisch/Nederlandse Drive Like Maria maakt haar reputatie als sterke liveband meer dan waar. Het muzikale geweld is overrompelend en de band lijkt contant plankgas te willen gaan.

Tijdens 'Die A Little More' is er even een korte adempauze, maar plotseling betreedt een vierde muzikant het podium. Hij neemt plaats naast drummer/zanger Bjorn Awouters. Even lijken ze gezamenlijk de drums aan gort te willen slaan, maar al snel neemt Guido Elshof, dit is de naam van het vierde bandlid, volledig de drumpartijen over. Bjorn hangt een gitaar om zijn schouder. Hij staat nu vooraan op het podium en intussen speelt Nitzan een scheurende gitaarsolo, al liggend op haar rug.

Intussen is het behoorlijk warm geworden in De Klos en samen met alle zweetdruppels, spat ook de energie van het podium. De muziek en de energie van de band werken verslavend en na het laatste nummer wordt de band door het publiek luidkeels weer teruggeroepen voor een toegift. De band komt terug op het podium en Bjorn kondigt aan nog twee liedjes te zullen doen.

De twee snoeiharde nummers die de band in deze toegift speelt, zwepen het publiek nog verder op. De muzikanten blazen zo veel energie de zaal in, dat zij na hun toegift nog harder toegejuicht worden dan daarvoor. De mensen in de zaal stuiteren van de energie en hun roep om meer is zo groot dat de band de verleiding niet kan weerstaan om zelfs voor een derde keer het podium te betreden om een allerlaatste nummer te spelen. De band is nu echt door zijn eigen liedjes heen, dus het wordt een cover: een retestrakke rockversie van M.I.A.'s 'Paper Planes'.

Met een band als Drive Like Maria weet je weer wat er zo leuk is aan live muziek. Deze band speelt 'recht in je smoel' en is daarom in extra leuk om te zien in een kleine zaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland