Kom op Almere, doe maar wiebele wiebele Kom op Almere, doe maar wiebele wiebele

Interview met I Wannabee and the Wannabees

, Interview: Chedi Ben Mansour

Kom op Almere, doe maar wiebele wiebele

Interview met I Wannabee and the Wannabees

Interview: Chedi Ben Mansour ,

De laatste noten van hun '99 Luftballons' cover klinken en een warm applaus wordt ontvangen. Het is ongeveer half 4 en ondertussen begint het steeds harder te regenen. Een mooi moment voor een interview met I Wannabee and the Wannabees, de band die vandaag garant stond voor snoeiharde Nederlandstalige covers.

Interview met I Wannabee and the Wannabees

 Terwijl de Wannabees nog even aan het afbouwen zijn, wachten wij geduldig in kleedkamer 4. Dure flessen cognac en whiskey staan door de hele kleedkamer verspreid. De bijna ontelbare treeën frisdrank en bier maken het plaatje compleet. Jazeker, artiesten worden in Almere goed behandeld!

'Oh dit is niet onze kleedkamer, wij zitten hiernaast', roepen de inmiddels gearriveerde Wannabees. Eenmaal in de iets kleinere en minder beladen kleedkamer 5 aangekomen, barst het gesprek in een mum van tijd los. 'Wow, dat was echt geweldig'. Het wordt nog net niet in koor gezongen, maar al snel wordt duidelijk dat ze het alle drie heel erg vet vonden. 'Zag je hoe ze tekeer gingen tijdens Bob de Bouwer?', grinnikt zanger Peter. 'Almere doet in ieder geval leuk mee. Laatst in BG-22-24 was het ook al zo geslaagd', voegt bassiste Annemieke eraan toe.

'Wat doen jullie eigenlijk liever? In BG-22-24 optreden, of tijdens het bevrijdingsfestival?' Hier en daar een twijfelachtige 'tja', maar verder blijft het verrassend stil.

'Ik weet het wel', zegt drummer Cor uiteindelijk, terwijl hij een schuimpje naar binnen werkt. 'Ik kies voor het festival! De drukte, het geluid, maar vooral dat grote podium! Ik hou wel van een beetje beweegruimte'.'Maar de BG is zo knus en gezellig! Veel meer contact met het publiek', vindt Annemieke.


'Weet je wat ook zo handig is? We kunnen het woord 'Almere' ook zo makkelijk aan bestaande nummers toevoegen.' Terwijl Cor nog een schuimpje nuttigt, zingt Peter 'Kom op Almere, doe maar wiebele wiebele'. 'Daar kwamen we in Goeree-Overflakkee minder goed mee weg', aldus zanger Peter. Volkomen begrijpelijk, wat ons betreft.


'Wat is voor jullie belangrijker? Veiligheid of vrijheid?' Deze vraag moest toch nog even gesteld worden. 'Veiligheid is wel belangrijk, maar ik zit echt niet te wachten op camera's op elke hoek van de straat!', zegt Peter. Annemieke haakt er snel op in: 'Hoezo? Als je niks te verbergen hebt, is er toch ook niks aan de hand?'. Een discussie van epische proportie is het gevolg. Na een aantal minuten voor Lagerhuis-Wannabees te hebben gespeeld, lijken ze het zelfs met elkaar eens te raken. 'Mmmm, ik ben gek op schuimpjes', voegt Cor toe.

Mocht je benieuwd zijn hoe 'Krijg toch allemaal de klere' in een punkjasje klinkt, of vond je hun optreden zo vet dat je ze nog een keer wilt zien? Helaas, I Wannabee and the Wannabees hebben voorlopig geen optredens in Flevoland gepland staan. 'Maar we komen graag nog wel een keertje in de BG spelen hoor', zet Cor lachend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland