In de kleedkamer met Kleine Jay en Cartes In de kleedkamer met Kleine Jay en Cartes

“Mag ik even een andere broek aandoen?”

, Tekst: Inge Beurts, Foto’s: Mariska van Sinnige

In de kleedkamer met Kleine Jay en Cartes

“Mag ik even een andere broek aandoen?”

Tekst: Inge Beurts, Foto’s: Mariska van Sinnige ,

Na een brakke maar feestelijke show op het podium van 3voor12/Flevoland sprak onze redactie met de licht bekaterde Kleine Jay en Cartes.

“Mag ik even een andere broek aandoen?”

Ergens onder de grond in een kamer met veel spiegels werden de heren Kleine Jay en Cartes wat vragen gesteld. Voordat het zo ver was vroeg Cartes of hij een andere broek aan mocht trekken. Een apart welkom, maar natuurlijk geen probleem.
Nadat iedereen met een drankje zat, werd de eerste vraag in de groep gegooid: “Welke vraag zouden jullie gesteld willen krijgen?”
Gekozen werd voor: “Waarom zijn jullie zo brak?” Daarbij werd meteen de kans gegrepen uitleg te geven. Gisteravond (maandag) hebben zij namelijk flink gefeest. Met een reggaeband en leuke mensen hebben ze het ouderwets laat gemaakt.

Jay en Cartes zijn nu in Almere en hebben deze stad al meerdere malen bezocht. Ze weten dus al aardig wat over de stad waar het kan. Zo weten ze dat er een Almere-Stad, -Buiten en Haven is. “O, én dat niet alle hotelkamers even goed zijn.”
De heren zijn natuurlijk niet in Almere om de hotels en de stadsdelen te promoten. Ze zijn hier om de dag van de vrijheid te vieren. Maar wat betekent vrijheid nou voor Kleine Jay en Cartes? “Op een dag als deze denken we aan vrijheid in het algemeen, vieren we dat we leven maar denken we ook aan de vele mensen die niet vrij zijn.”

De rappers hebben een aardig repertoire maar niet alles daarvan staat op het debuutalbum Wie wat bewaart, een passende titel dus.
Echter, een deel van het nog niet uitgebrachte repertoire kunnen we verwachten op het volgende album dat in september van dit jaar uitkomt.
Ooit hebben ze geroepen Den Bosch op de kaart te willen zetten omdat daar ook genoeg hiphop is. Inmiddels is dit behoorlijk gelukt. Cartes: “Het publiek leeft ook meer. We zien nu armen in de lucht in plaats van over elkaar.”
Missie geslaagd dus! Wat de volgende missies zijn?
Cartes wil genieten van het aankomende album met bijbehorende tour en wil daarna lekker reizen. Kleine Jay kijkt natuurlijk ook uit naar de aankomende tour en wil zich daarna richten op het maken van films, theater en nog meer muziek.

Na het optreden dat om 12:45 op het programma staat gaan ze door naar Roermond en laten ze ons -in ieder geval nieuwsgierig naar het nieuwe album- achter.
Kortom: leuke gozers, leuke muziek en nog veel van te verwachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland