Flevo Band Battle barst los met: Fight For Appetite Flevo Band Battle barst los met: Fight For Appetite

“We geloven dat een goede band gedreven wordt door een verhaal dat het te vertellen heeft.”

, Door: redactie 3VOOR12/Flevoland

Flevo Band Battle barst los met: Fight For Appetite

“We geloven dat een goede band gedreven wordt door een verhaal dat het te vertellen heeft.”

Door: redactie 3VOOR12/Flevoland ,

In aanloop van de finale van de Flevo Band Battle vragen we de genomineerden om zich voor te stellen. Fight For Appetite laat zich breed inspireren en hoopt niet vast komen te zitten in één ding.

“We geloven dat een goede band gedreven wordt door een verhaal dat het te vertellen heeft.”

Wie zijn jullie?
Fight For Appetite bestaat uit Bert Wisniewski, leadzang / gitaar; Hans Munneke, toetsen / zang; Roy Broekhuis, bas; Jannis Lootens, drums. Fight For Appetite (FFA) is begin 2008 opgericht. Het eerste kwartaal bestond uit een zoektocht naar de juiste bandsamenstelling. Tijdens die zoektocht en daarna werd er hard gewerkt aan eigen nummers en het instuderen hiervan. Inmiddels zijn we twee ruwe demo’s, een aantal optredens en heel wat ervaring rijker.

Omschrijf jullie muziek
We zijn heel benieuwd naar waar we mee vergeleken worden. Zelf vinden we dit lastig om te bepalen. Zo laten we ons breed inspireren door bands als 30 Seconds To Mars, Foo Fighters, The Killers, The Editors, Green Day en ook diverse singer-songwriters. Onder andere met deze invloeden zoeken we onze sound. Het is een zoektocht en we hopen dat dat zo blijft, zodat we niet teveel vast komen te zitten in één ding.

Wat vind je van de concurrentie?
We komen er steeds meer achter dat er erg veel goede bands zijn overal in Nederland. Dit geldt ook zeker voor de deelnemers van deze battle. We hopen dat we onderscheidend zijn en iets extra’s kunnen overbrengen.

Wat is jullie doel, wat willen jullie als band bereiken?
Muziek maken is één van de mooiste dingen die er zijn. We geloven dat een goede band gedreven wordt door een verhaal dat deze te vertellen heeft en daar nummers voor gebruikt. Onze ultieme droom is om ons verhaal op de grote podia en festivals van Nederland en liefst ook het buitenland te kunnen brengen. We geloven dat groot dromen de eerste stap is om deze dingen te bereiken.

Wat is jullie verwachting van de Flevo Band Battle?
Als beginnende band zijn we hard op zoek naar podia waar we kunnen spelen. We zijn er inmiddels achter gekomen dat een mailtje en twee ruwe demo’s niet voldoende zijn om een optreden te bemachtigen. Wij hopen dat we door middel van live optredens ons zelf zo kunnen presenteren dat we een gewilde band worden. We verwachten dat de exposure die de Flevo Band Battle met zich mee brengt hieraan zeker bijdraagt.

 

De finale van de Flevo Band Battle vindt plaats op zaterdag 23 mei bij XL De Ateliers, De Amstel 58-60, Dronten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland