BOEMklatsch BOEMklatsch

Vette beats en een homovis

, Tekst: Inge Beurts Fotografie: Mariska Sinnige

BOEMklatsch

Vette beats en een homovis

Tekst: Inge Beurts Fotografie: Mariska Sinnige ,

Beginnend met een nummer over een homofiele vis was de aandacht meteen getrokken en niet meer vervlogen. Waar de mensen bij andere acts door de regen naar binnen gepest werden, stond het voor het podium van Boemklatsch vol met dansende, ravende en bouncende mensen.

Vette beats en een homovis

Met felgekleurde graphics fleurde het scherm het inmiddels donker geworden Esplanade ook nog wat op, een leuk extraatje omdat je nu kon zien op wiens tenen je nou eigenlijk stond te dansen. Tussen het eigen repertoire door werden er heel wat oude bekenden doorheen gemixt, o.a. Gloria Estefans Do the conga en Omen van The Prodigy. De laatste viel erg goed bij het publiek, zelfs toen een Boemklatscher zelf de tekst begon te zingen.

Toen een Boemklatsch-lid “Volgens mij vindt Almere het wel gezellig” riep was dit geen woord gelogen. Kon de sfeer nog beter? Blijkbaar wel. Er werd gratis drank uitgedeeld en het feestje was compleet. Het blijft Nederland, hè. 

Met vette, dikke, harde en vooral originele beats wisten ze dit optreden het hoogtepunt van de dag te maken. Er werd hier en daar zelfs gefluisterd dat Boemklatsch de afsluiter van de dag had mogen zijn.
Vanaf de eerste minuut gingen de voeten van de vloer, knikten de hoofden lekker mee en zag niemand aanleiding daar mee te stoppen tot de jongens van Boemklatsch het podium verlieten.

Plus
Alles, op het ene kleine minnetje na.

Min
De hit Bonafied miste tijdens dit optreden.  

Conclusie
Boemklatsch is de shit! Spetterend (niet alleen vanwege de regen), kleurrijk en zéér dansbaar. Vrijdag 26 juni staan ze in De Meester en het feestje van bevrijdingsfestival zal daar ongetwijfeld voortgezet worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland