Voordelig, maar niet vol Voordelig, maar niet vol

Allereerste editie van Phat Beats langzaam op gang

, Tekst: Wesley de Groot; Foto’s: Ronald Schelling

Voordelig, maar niet vol

Allereerste editie van Phat Beats langzaam op gang

Tekst: Wesley de Groot; Foto’s: Ronald Schelling ,

Met TLM en MO en Brakko als publiektrekkers werd de eerste editie van Phat Beats in de Meester gelanceerd. Daarmee is Almere een nieuw, regelmatig terugkerend hiphopfeest rijker. Lees hier hoe de eerste editie verliep…

Allereerste editie van Phat Beats langzaam op gang

Is Almere toe aan een nieuw hiphopfeest? Volgens de Meester wel, dus werd Phat Beats ontwikkeld. Een met regelmaat terugkerende avond die de hiphopliefhebber op muzikale hors-d’oeuvres trakteert. De nieuwe lokale hiphopavonden gaan de hiphopliefhebber bieden wat hij nodig heeft: goede live acts voor een lage prijs. Bij binnenkomst zit er zelfs een gratis drankje in als je sneakers draagt.

Met TLM, de vaste dj van Brainpower, MO en Brakko, winnaars Grote Prijs van Nederland 2008, als publiektrekkers werd de eerste editie van Phat Beats in de Meester gelanceerd. Op de eerste honderd bezoekers wachtte na afloop een verse mixtape van TLM. Niet slecht, zeker voor de toegankelijke vier euro. Ondanks deze voordelige formule was de Meester er toch niet in geslaagd om de tent vol te krijgen. Bij aankomst beloofde de uitgestorven indruk voor de deuren van het popodium van Almere in ieder geval weinig goeds.

Bij binnenkomst ontging de leegte de Bijlmerklanten MO en Brakko niet. Er werd dan ook geduldig gewacht alvorens de heren het podium beklommen. Maar met een optreden van een ruim half uur leken ze geen gras te laten groeien over hun thuisreis naar Amsterdam Zuidoost. De retro-jaren-90-boombab en simpele, stevige teksten klonken goed, maar waren misschien toch iets te eenvoudig van opzet. Een half uur was lang genoeg.

TLM bracht er iets meer sfeer in door met een uitstekende muziekkeuze een hele goede set te draaien. Hierdoor kreeg het publiek er ook iets meer zin in. Toch moet er echt gedanst worden als de dj zijn plaatjes draait. Echter waren de gaten in het publiek te groot en bleef het vooral bij een paar koppen met petten die bevestigend op en neer gingen.

Afgelopen vrijdag kwam de avond langzaam op gang doordat de meeste bezoekers later binnendruppelden. Uiteindelijk wist ongeveer zestig man die avond wèl de weg naar het poppodium te vinden. Hopelijk zal de volgende editie op 15 mei, met TLM (wederom dus) en Zwart Licht, meer publiek trekken. Wie weet wordt het dan wel hèt hiphopfeest waar we op wachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland