Metalotov Metalotov

Een avond heavy metal in Trapnotov

, Tekst: Timothy van Zutphen; Foto's: Melissa Duijn

Metalotov

Een avond heavy metal in Trapnotov

Tekst: Timothy van Zutphen; Foto's: Melissa Duijn ,

Een vrijdagavond om je helemaal uit te leven op heavy metal. Drie bands die zich van hun beste kant laten zien in jongerencentrum Trapnotov in Almere.

Een avond heavy metal in Trapnotov

De avond begon met de metalband Hide and Seek uit Amsterdam. De viermansformatie, waarvan de halve bezetting niet de moeite had genomen een shirt aan te trekken, stortte zich direct op een heavy/thrash sound. Het geluid was prima en de bandleden hadden er duidelijk zin in. Een cover Crimson Thunder van Hammerfall kwam langs en het publiek begon vanaf het derde nummer te headbangen. Dat zette een goed sfeertje neer. De leadgitarist was technisch goed onderlegd en produceerde een paar sterke riffs.
 
Daarna was het tijd voor D.A.Z.O.R. Deze Almeerse band speelt heavy metal met passie. Het volume van de microfoon van de zanger stond alleen in het begin wat zacht, waardoor het klonk alsof er in de verte een wc werd doorgetrokken. Gelukkig hoorde hij dit zelf ook en vroeg hij om meer volume, wat een geluid met meer power teweeg bracht. Het publiek kreeg de smaak steeds meer te pakken en een mosh- en headbangsessie begon. De gitaristen speelden zeer vakkundig, evenals de drummer die er net iets boven uitstak. De ex-bassiste droeg de band nog een warm hart toe door zelf even mee te spelen wat zeer goed werd ontvangen door het publiek en, natuurlijk, de band zelf.
 
Tot slot de heavy/trashmetal band Gloria Victis, eveneens uit Almere. Zij hadden duidelijk de intentie om de hele zaal op zijn kop te zetten! Op de cover Ace of Spades van Motörhead ging iedereen eventjes helemaal los. De zanger schreeuwde de longen uit zijn lijf en zette samen met de rest van de band een ‘wall of sound’ neer. Het publiek had er ook duidelijk zin in en begon mee te zingen/bashen. Op het eind kwam een bezoeker uit het publiek het podium op om mee te blèren, maar sloeg jammerlijk de plank mis. De band deed mij denken aan Entombed met het zeer vermakelijke genre death ’n roll.
 
De sfeer was in het begin van de avond wat mat. Naarmate de avond vorderde werd dit, door interactie met het publiek vanuit de bands, een stuk beter. Al zal het bier hier ook wel iets hebben geholpen. Kortom, voor drie euro een leuke avond voor een ieder die houdt van live heavy/thrash/power metal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland