Metal en punk van Fake Freedom in Underground Metal en punk van Fake Freedom in Underground

Lelystadse band brengen hun eerste EP uit

, Tekst Redactie 3voor12/Flevoland

Metal en punk van Fake Freedom in Underground

Lelystadse band brengen hun eerste EP uit

Tekst Redactie 3voor12/Flevoland ,

De crossover metal band Fake Freedom geeft op 7 maart 2009 een concert in poppodium Underground. De bandleden vieren daarmee de release van hun in Amerika opgenomen EP ‘Fortissimo’. Als special guest maakt een regionaal bekende metal groep zijn opwachting: Neighbours Nightmare.

Lelystadse band brengen hun eerste EP uit

Fake Freedom is in 2005 opgericht onder de naam *Untitled*. Omdat deze laatste bandnaam bezet blijkt te zijn, gaan zij in 2008 verder als Fake Freedom. De groep maakt aanvankelijk punk rock, maar tegenwoordig spelen ze een combinatie van rock, metal en punk. Andere kenmerken van hun muziek zijn: de wervelende, meerstemmige gitaarpartijen, en de dubbele zanglijnen.

In 2007 wint Fake Freedom bij de Battle of the sCoolbands zowel de jury- als de publieksprijs. Vervolgens treden ze succesvol op bij onder andere de SENA popNL awards in De Melkweg, in De Meester te Almere, en in Paradiso Amsterdam.

In oktober 2008 vliegt Fake Freedom op uitnodiging naar Atlanta om daar vier nummers op te nemen in een professionele studio.  Dit gebeurt onder begeleiding van Jeff Tomei (mixer van o.a.  Smashing Pumpkins, Matchbox Twenty, Static X, Korn en Limp Bizkit). Het resultaat, de EP ‘Fortissimo’, geven ze gratis weg aan alle bezoekers van het concert op 7 maart. Deze avond begint om half negen in de Lelystadse Underground.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland