Characters en Release gaan los in The Harbour Characters en Release gaan los in The Harbour

Een geslaagde rock avond in Zeewolde

, Tekst: Rodion Jense; Foto's: Marcella Doppenberg

Characters en Release gaan los in The Harbour

Een geslaagde rock avond in Zeewolde

Tekst: Rodion Jense; Foto's: Marcella Doppenberg ,

Vrijdag de 13e was een geluksdag voor muziekliefhebbers in Zeewolde. Eindelijk was er weer eens iets te beleven op muzikaal gebied. De opkomst voor de optredens van Characters en Release was dan ook groot.

Een geslaagde rock avond in Zeewolde

De eerste band voor deze avond is Characters. Zanger Steven van Kooten heeft een warme stem die zowel laag als hoog mooi klinkt. Hij weet de gevoelige liedjes goed over te brengen. Vooral de dames in het publiek lijken erg onder de indruk van zijn optreden. Dit kan echter ook iets te maken hebben met het uiterlijk van de zanger.

De muziek van de band klinkt goed. De meeste nummers beginnen vrij rustig, maar worden vooral door Gitarist Gijs Wisselink opgebouwd tot funky nummers waarbij je moeilijk stil kunt blijven staan. Hopelijk gaan we in de toekomst meer horen van deze band. Ook is te hopen dat de muziek dan wat beter tot zijn recht komt. Het optreden begon namelijk vrij vroeg op de avond en de band had slechts kort de tijd voor een soundcheck. Het geluid in de zaal was dan ook ronduit slecht.

Na een korte pauze is het de beurt aan de tweede band van de avond: Release uit Zeewolde. De muziek van deze band is een stuk ruiger dan dat van de vorige band. Het optreden begint met een drumsolo van Arnoud Oehlers, waarna de overige bandleden als heuse rocksterren op het podium verschijnen. De bandleden komt bijzonder zelfverzekerd over, maar aan de wat houterige bewegingen is te zien dat de jongens nog niet zo veel podiumervaring hebben. Het optreden komt hierdoor wat ingestudeerd over. Ook staan de gitaristen regelmatig in het donker, omdat zij ´naast´ in plaats van ´in´ het licht staan.

Muzikaal gezien wordt dit echter ruimschoots goedgemaakt door het zeer goede drumwerk van Arnoud Oehlers. Verder is het duidelijk dat de jongens genieten van het spelen voor zo´n groot publiek. Zanger Daan van der Linden zingt vol overgave en gitarist Vincent Steijger en basgitarist Joost de jong laten zich graag toejuichen door hun vrienden. Het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk op het publiek en er ontstaan diverse moshpits en stagedives.

De opkomst voor deze avond is groot. Dit betekent niet alleen dat de promotiecampagne voor deze avond goed is uitgevoerd, hiermee is ook bewezen dat er in Zeewolde veel animo is voor live rockmuziek. In de grote theaterzaal van The Harbour is er voldoende ruimte voor een goed optreden: een groot podium, een hoog plafond en een mooie houten dansvloer. Als dan ook het barpersoneel nog wordt geleerd hoe ze een biertje moeten tappen, dan is The Harbour de perfecte locatie voor een rockconcert.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland