Bier, tieten en live muziek in de Dromedaris Bier, tieten en live muziek in de Dromedaris

Studenten Open Podium door studentenvereniging Endzijn

, Tekst: Milou van Kranen, Foto's: Mariska Sinnige

Bier, tieten en live muziek in de Dromedaris

Studenten Open Podium door studentenvereniging Endzijn

Tekst: Milou van Kranen, Foto's: Mariska Sinnige ,

3voor12 neemt een kijkje in de keuken van studentenvereniging Endzjin en praat met bestuursleden Paul van Oostenrijk en Patrice Swart over hun nieuwe project S.O.P: ‘Studenten Open Podium’.

Studenten Open Podium door studentenvereniging Endzijn

Als beginnende of ervaren artiest konden we al terecht op het Open Podium van de Kunstlinie en van Jongerencentrum Trapnotov.  Tegenwoordig kunnen we ook eens in de maand terecht in de Dromedaris,  de sociëteit van studentenvereniging Endzjin.  In de Dromedaris, dat zich onder poppodium de Meester bevindt, wordt elke laatste vrijdag van de maand S.O.P. (Studenten Open Podium) georganiseerd. Deze avond is echter niet alleen voor studenten. Iedereen die graag zijn kunsten wil vertonen, of gewoon trek heeft in een biertje, is welkom.

Maar waarom een open podium?  “Het idee bestond al langer”, aldus Paul van Oostenrijk (oud-bestuurslid van Endzjin),  “maar wegens tijdgebrek is het nooit doorgezet”. De laatste tijd is de vereniging bezig  meer bekendheid te vergaren in Almere. Daarom is het Open Podium ook toegankelijk voor niet-leden,  op deze manier kunnen buitenstaanders kennis maken met de vereniging.  Omdat het allemaal om gezelligheid -en niet om het geld- draait, is de entree ook nog eens gratis.

Afgelopen vrijdag werd het podium gevuld met goochelaar Dick van Zalinge en de twee Almeerse bands Snake in the Mailbox en Freecoolinsky. De muziek werd gewaardeerd maar desondanks waren  de studenten na een lange week vol colleges niet van hun barkruk af te krijgen.  Met bier werd niet gegooid en de tieten bleven netjes in hun bloesje.  Ook onder luid aanmoedigen wilde goochelaar Dick vanavond niet uit de kleren maar stemde wel in met bondage. Hier wist hij zich echter weer heel snel uit te toveren.

Even maakten we ons zorgen dat studentenvereniging Endzjin na elf jaar de handdoek in de ring moest gooien nadat bekend werd dat HvA uit Almere vertrekt.  Opgelucht konden we ademhalen toen Patrice Swart ons wist te vertellen dat de HBO opleidingen van Almere waarschijnlijk overgenomen gaan worden door de Hogeschool Windesheim te Zwolle.  De toekomst van Endzjin ziet er dan ook nog rooskleurig uit. We mogen nog genieten van vele open podia in de Dromedaris.

En de toiletten? Het wc-papier is zacht en Arbo-verantwoord en gebruikte samples worden driemaal weeks gekeurd door het ministerie van VROM.  De dames wordt wel verzocht tijdens de hele handeling te blijven zitten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland