Valt er dit weekend nog wat te doen in de polder? Valt er dit weekend nog wat te doen in de polder?

Polder poppodia in de zomer

, Door: redactie 3VOOR12/Flevoland

Valt er dit weekend nog wat te doen in de polder?

Polder poppodia in de zomer

Door: redactie 3VOOR12/Flevoland ,

Het festivalseizoen is toch de periode dat er in de poppodia weinig valt te beleven? Of zijn er toch nog podia die het aandurven om het publiek uit de zon en in de donkere zalen te trekken? Blijkbaar wel, want met Drive by wire, Monokino, Racoon en Bertolf is er genoeg om uit te kiezen. Lees hier wat de zalen te melden hebben over het komende weekend.

Polder poppodia in de zomer

Wat hebben de zalen te melden over het komende weekend:

De Meerpaal: Racoon & Bertolf
Racoon laat horen hoe het klinkt als een akoestische gitaar de hoofdrol speelt in een rockconcert. In het voorprogramma de in Dronten geboren zanger Bertolf.

Het mag inmiddels duidelijk zijn: Racoon verstaat de kunst van het schrijven van mooie liedjes die de juiste balans weten te vinden tussen introverte melancholie en uitbundig optimisme. De Racoon-sound, die ze de afgelopen jaren zorgvuldig hebben gekoesterd en opgebouwd, klinkt met de nieuwe nummers op “Before You Leave” nog bezielder en intenser dan ooit. Deze tweede theatertournee vormt meteen ook met recht en reden de kroon op tien jaar Racoon.

De in Dronten geboren Bertolf Lentink speelde met de band 'The Junes' in de voorprogramma's van onder andere Silkstone, The Sheer, Blof en Ilse de Lange. Met zijn album 'For Life' staat Bertolf aan het begin van een solocarrière.

Dronten, vrijdag 12 juni, 20:15 uur, 19 euro.


Brennels Buiten: Drive by Wire
Een goede strot, 2 gitaren een reeks trommels en een fles single malt whisky is alles wat zij nodig hebben om te rocken.

Onze A1 mag dan geen Route 66 zijn, maar met de muziek van dit trio door de autospeakers komt ‘the real thing’ wel heel dichtbij. De omschrijving van stoner rock met PJ Harvey-zang klopt ook bij het tweede album nog steeds aardig. Between Oceans is een ijzersterke plaat van een band waar de zweetdruppels van af spatten. Het titelnummer is bijna elf minuten lang en begint ingetogen en dreigend om vervolgens in een loeiharde wanhoopskreet te eindigen. Elf minuten zonder ook maar een overbodige seconde, dat is knap. Drive by Wire is live ijzersterk, dus maak het mee!

Kraggenburg, zaterdag 13 juni, 21.00 uur, 5 euro.


De Klos: Monokino
Het Nederlands/Chinees/Duitse electrowave trio Monokino smeedt rock, elektronica, overstuurde gitaren en spannende bliepjes aaneen tot aanstekelijke popliedjes. Alsof Placebo en Lali Puna samen de studio zijn ingedoken.

Na tours in China en Duitsland, heeft Monokino inmiddels ook stevig voet aan wal gezet in Nederland en de Verenigde Staten, sinds de release van een EP en de CD Human Error. Muziekblad OOR verwees hierbij ook al enthousiast naar Placebo: “Brian Molko is verdwaald in Nederland.” Ook prijst OOR het gedurfde en originele geluid van de groep.

Emmeloord, zaterdag 13 juni, 21:30, 6 euro (jonger dan 18 jaar: 3 euro)

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland