Racoon en Bertolf leven zich uit in Dronten Racoon en Bertolf leven zich uit in Dronten

De Meerpaal toont zich een ideale concertlocatie

, Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg

Racoon en Bertolf leven zich uit in Dronten

De Meerpaal toont zich een ideale concertlocatie

Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg ,

Alles kan en niets is wat het lijkt in Flevoland: het grootste poppodium van Flevoland organiseerde twee weken geleden nog een karaoke avond en het theater in Dronten organiseert een popconcert. De Meerpaal was afgelopen vrijdag de locatie voor optredens van Racoon en Bertolf.

De Meerpaal toont zich een ideale concertlocatie

De Meerpaal in Dronten is bekend als theater, maar vanaf de buitenkant is een groot binnenplein het meest zichtbare deel van het gebouw. Dit overdekte plein lijkt op het eerste gezicht niet meer dan een grote loze ruimte. Vaak wordt deze hal gebruikt voor bedrijfspresentaties of kleine beurzen, maar afgelopen vrijdag diende het plein als locatie voor een popconcert met Racoon en Bertolf.

Bertolf werd gepresenteerd als het voorprogramma van Racoon, maar met de huidige populariteit van Bertolf kunnen we eigenlijk eerder spreken van een dubbelconcert dan van een optreden met een voorprogramma. Waar bij de meeste popconcerten veel bezoekers pas halverwege het voorprogramma komen binnenwandelen, was nu iedereen al binnen voordat Bertolf met zijn optreden begon. “Wat zijn jullie met veel al” zei Bertolf richting de honderden toeschouwers in De Meerpaal. Een opkomst waar menig poppodium jaloers op zal zijn.

Bertolf is geboren en opgegroeid in Dronten. Toch heeft hij hier nooit eerder opgetreden. “Dit is de eerste keer” roept hij. Meestal kijkt Bertolf wat dromerig van zich af en het vrouwelijk schoon dat op zijn optreden is afgekomen schijnt dit aantrekkelijk aan hem te vinden. Vanavond kijkt Bertolf echter vooral heel vrolijk, want een blik in het publiek blijkt een feest der herkenning te zijn: hij ziet oud-leraren en andere oud-bekenden tussen de mensen staan.

De band van Bertolf rockt lekker en ook Bertolf zelf geeft zich helemaal. “Ik moet heel erg hijgen als ik zo sta te springen. Tenminste, voor mijn gevoel sta ik te springen. Misschien heb ik niet zo´n goede conditie.”, aldus Bertolf. Zijn liedjes worden door veel mensen letterlijk meegezongen en bij het nummer 'Mr. Light' was dat niet anders. Dit is overigens de nieuwe single die aanstaande maandag uit komt.

Met Racoon wordt het gaspedaal een heel stuk verder ingetrapt. Het (voor het grootste deel met dichtgeknepen ogen) door Dennis Huige gespeelde akoestische gitaar is een belangrijk element van het typische Racoon geluid. De liedjes van Racoon kunnen heel klein en intiem worden gebracht, wat deze avond in 'Brother' dan ook wordt gedaan, maar de muziek van Racoon kan ook heel groot en overweldigend worden gebracht, zoals in 'Thinking Of You'.

Voorafgaand aan het nummer 'Lucky All My Life' zegt zanger Bart van der Weide dat hij het niet kan geloven dat zijn vrouw hem nog steeds de deur niet uit heeft geschopt. “Want ik doe heel veel dingen verkeerd”, aldus Van der Weide. Hij is inmiddels zes jaar getrouwd en vandaag is het zijn trouwdag. De meeste nummers worden gebracht zoals in 'Feel Like Flying': lekker gek doen en je uitleven op het podium. Het publiek in De Meerpaal gaat samen met de band uit zijn dak.

Het was een geslaagde avond. Alles kan en niets is wat het lijkt in Flevoland: het grootste poppodium van Flevoland organiseerde twee weken geleden nog een karaoke avond en het theater in Dronten organiseert een popconcert. In Lelystad wordt gewerkt aan een enorme evenementenhal van 27.000 m2. Het duurt nog even totdat dit complex klaar is, dus tot die tijd kan De Meerpaal nog gebruik maken van zijn onderscheidende positie. De Meerpaal kan extra popconcerten programmeren, want de locatie is er bijzonder geschikt voor.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland