Jiggy komt keihard Jiggy komt keihard

De Amersfoortse Coöperatie voltallig aanwezig

, Tekst: Jorrit Dijkstra, Foto's Melissa Duijn

Jiggy komt keihard

De Amersfoortse Coöperatie voltallig aanwezig

Tekst: Jorrit Dijkstra, Foto's Melissa Duijn ,

Triomferen zou de Amersfoortse rapper Jiggy Dje zeker doen in de Meester, afgelopen zaterdag. Gesteund door zijn rechterhand Spacekees en de leden van zijn Amersfoortse Coöperatie, waaronder Wudstick, Diggy Dex en Hux B, gaf de ‘keyzer punchline’ een spektakel weg. Opgewarmd door de Almeerse mannen van Robotix kwam het schare publiek praktische de hele show los van de grond.

De Amersfoortse Coöperatie voltallig aanwezig

Behoorlijk wat later dan gepland, betraden de Robotix rappers Professor Funkovski en Miek het donkere podium van de Meester. Lichten lijken de heren het minst te gebruiken; het past prima bij hun duistere beats en monotone manier van rappen. Hoewel het geluid niet optimaal was, waardoor de beats de vocalen af en toe wegklapte, kregen de Almeerders genoeg aandacht voor hun nieuwe release ‘Dynamiek’. Ze gaven een goede show weg, waarbij hun politiek doorladen tekst hopelijk écht bij het publiek doordrong. Ondanks een onderbezetting – helaas was October Chabliski afwezig – vormde ze een goede opwarmer voor de hoofdact van de avond: Jiggy Djezus.

Met een eigen geluidsman zorgde de Amersfoortse hiphop trots er voor dat geluidsproblemen zich bij hun niet voor zouden doen. Dat mocht ook wel met het grote aantal backup vocals wat er vanavond aanwezig was. Naast Jiggy’s rechterhand Spacekees had hij ook de voltallige DAC (De Amersfoortse Coöperatie) opstelling meegenomen. En wanneer zowel de twee hierboven genoemde heren, naast Wudstick, Diggy Dex en Hux B, een microfoon in hun handen hebben, dan staat dat garant voor een feestje.

Als echte showman is Jiggy niet van het podium af te slaan. Samen met een collega rappers, gelijk ook vrienden, bouwt hij zowel on- als offstage een feestje. Gesprongen zal er worden, al was het alleen al om een glaasje zelf meegebrachte Hennesy Cognac te bemachtigen. Met nummers van zowel zijn nieuwste album ‘De Ark de Triomf’ als van zijn eerste album ‘Noah’s Ark’ en nummers die hij gedaan heeft met zowel DAC als Kohfie Konnect, weet Jiggy een vlekkeloze show neer te zetten. Wanneer de Almeerse Raymzter ook nog eens tussendoor het podium betreed om een verse te spitten op het nummer ‘Keihard’ weet het publiek, dat eveneens laat was, dat het een harde avond ging worden.

Met zijn uitstekende gevoel voor punchlines en de manier waarop hij met het publiek speelt, staat een show van Jiggy Dje garant voor een goede avond. Met nog meer Amersfoorders op het podium en zo wel een Almeers voor- als ‘gast’-optreden, weet je dat met hoofdpijn naar huis gaat. Een goede hoofdpijn, dat wel.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland