Een beetje vreemd, maar niet hysterisch Een beetje vreemd, maar niet hysterisch

Lavalu maakt lekkere muziek

, Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg

Een beetje vreemd, maar niet hysterisch

Lavalu maakt lekkere muziek

Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg ,

Slechts een handjevol mensen was getuige van een bijzonder optreden bij Brennels Buiten in Kraggenburg. Energiek en meeslepend, maar ook breekbaar en ingetogen. De muziek van Lavalu heeft iets magisch....

Lavalu maakt lekkere muziek

Na een paar nummers te hebben gespeeld zegt zangeres Marielle Woltring: “wow, het publiek heeft zich in tien minuten verdrievoudigd”. Inderdaad, er staan nu 21 mensen te kijken naar het optreden van Lavalu in Brennels Buiten.

Lavalu bestaat uit zangeres en pianiste Marielle Woltring en drummer Yonga Sun. Op het podium wordt dit duo aangevuld met gastmuzikanten. De muziek van Lavalu is een prettige mix van pop, jazz, klassiek en allerlei vreemd klinkende effecten. Aangezwengeld door energieke en meeslepende zang klinkt het als een mooi en opzwepend geheel.

De springerige Marielle Woltring heeft zich onder meer laten inspireren door Björk. De muziek van Lavalu heeft dan ook iets magisch en zit vol met variatie. Drummer Yonga Sun is creatief in het fabriceren van allerlei klanken en ritmes. Marielle lijkt volledig op te gaan in de muziek en komt hierdoor enigszins prettig gestoord over, maar niet zo hysterisch als haar IJslandse inspiratiebron.

Het optreden is bijzonder energiek, maar soms ook breekbaar en ingetogen. Dit komt nog het meest tot uiting tijdens Cradle Song. Bij aanvang van dit nummer schuift Marielle haar keyboard aan de kant en ook de saxofonist/klarinettist verlaat het podium. Terwijl Marielle lieflijk begint met zingen, doet drummer Yonga Sun zijn ogen dicht en brengt hij met kwastjes een zachte ruis tot stand. Je zou bijna in slaap vallen met dit wiegeliedje. Hierna zou je echter weer ruw worden gewekt, want het keyboard moet weer terug op zijn plek worden geschoven. “Ik moet een piano op wieltjes kopen”, zegt Marielle verontschuldigend.

Met een optreden van Lavalu verveel je je geen moment. Het smaakt in ieder geval naar meer. De band stond al op Noorderslag en komende maand treden zij op tijdens het Montreux Jazz Festival, dus binnenkort zullen wij waarschijnlijk nog veel meer horen en zien van Lavalu.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland