Snoerloos ontketend met: Wallnoize

Terug naar een tijd zonder stroomgeneratoren

Door: Chedi Ben Mansour ,

In de aanloop naar akoestisch festival Snoerloos spreken we met de uit Urk afkomstige jongens van Wallnoize.

Terug naar een tijd zonder stroomgeneratoren

Ze bestaan iets langer dan een jaar, maar toch heeft Wallnoize in die korte tijd al een hoop voorbij zien komen. Zo stond de band vorige maand nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland en ook de finale van Flavourland hebben ze met een Urks sausje mogen begieten. Op 8 februari zullen ze laten zien hoe ze dat vroegâh in Urk deden, toen er nog geen mobiele stroomgeneratoren bestonden.

“We zeiden natuurlijk meteen ja, toen we gevraagd werden”. Zelfs zanger Jelle -die overigens een hekel aan akoestische optredens heeft- sputterde niet tegen. Het is volgens de heren dan ook een uitdaging om hun met gitaargeweld gevulde rock om te zetten in 'luisterliedjes', zoals zij dat zo mooi weten te noemen. Waarom 'luisterliedjes?'.”Bij een normaal optreden wil het publiek toch liever lekker rocken. Dat kan in een akoestische setting natuurlijk ook wel, maar wij hebben ervoor gekozen om de nummers dusdanig om te bouwen, dat ze tekstueel ook goed te volgen zijn”.
 
De heren krijgen het de komende weken druk. “We moeten ons natuurlijk nog voorbereiden op Snoerloos, maar we hebben op 31 januari ook nog eens een try-out van ons nieuwe repertoire met onze nieuwe drummer Jelle.” Ten overvloede voegt bassist Gerrit eraan toe dat de drummer daar veel werk aan heeft. De heren zijn trouwens erg goed te spreken over hun nieuwe aanwinst. “Één van de beste drummers in de polder! Heel technisch en hij heeft voor een lekkere frisse wind in de opbouw van de nummers gezorgd.”
 
Uiteraard volgt dan die vraag naar welke band ze het meest nieuwsgierig waren. Lang peinzen was niet nodig! “Bands als a balladeer en The Wrong Jeremies zijn natuurlijk al goed in een akoestische setting. Wij zijn vooral benieuwd naar bands als Stating the Obviouz, juist omdat zij totaal niet zijn ingesteld op die 'luistermodus'.”
 
De heren hebben er duidelijk zin in. Hun enthousiasme werkt in ieder geval sterk in op onze belangstelling. Nog een aantal nachtjes slapen. Aftellen geblazen!