Snoerloos ontketend met: Sandy Dane Snoerloos ontketend met: Sandy Dane

Leven na Peace Love & Icecream

, Tekst: Femke van den Akker en Tijs de Boer, Foto’s Wolf Schouten

Snoerloos ontketend met: Sandy Dane

Leven na Peace Love & Icecream

Tekst: Femke van den Akker en Tijs de Boer, Foto’s Wolf Schouten ,

In de aanloop naar akoestisch festival Snoerloos spreken we met de Almeerse Singer/Songwriter Sandy Dane. ’s Nachts flyeren, stoepkrijt-actie? Niets is te dol voor de als schattige hippie bestempelde brunette!

Leven na Peace Love & Icecream

Brazilië
Zoals het een échte beroemdheid betaamt, laat Sandy Dane nog even op zich wachten voor ons interview in de Anno. Eenmaal aan de muntthee komt ze los: “Ik hoorde laatst dat mijn nummer zelfs in Brazilië werd gedraaid, zo gaaf!” begint zij vol enthousiasme. Het grote succes vorig jaar van ‘Peace, love & icecream” kwam nogal onverwacht en was qua timing eigenlijk ook net te laat voor een zomerhit.

Boris
Als kersje op de ‘icecream’ speelt Sandy Dane in het voorprogramma van Boris (winnaar van het televisieprogramma Idols in het seizoen 2003/2004.). Ze toert met hem door het hele land. Sandy Dane is nu gewapend met een nieuwe A&R manager (Artist & Repertoire, red.) en is druk met het maken van haar album. “Ik ben al veel liedjes aan het schrijven” aldus de brunette. 
 
Snoerloos
Wanneer het woord Snoerloos valt, begint Sandy Dane haar eigen interview. Zij stelt de vragen en neemt de touwtjes in handen. Ze is er namelijk erg enthousiast over en wil graag met de andere optredende bands kennismaken. We kunnen volgens Dane behoorlijk wat nieuw materiaal verwachten.

Schattig?
Het schattige hippie imago is volgens de zangeres niet helemaal terecht: “of we al gehoord hebben van de stoepkrijt actie? (haar naam werd groot op de Grote Markt te Almere gekrijt, red.) “Daarmee was ik zelfs bij ‘Nachtegiel’ van 3 fm te horen!). Toen werd ik bijna opgepakt!”.

Album?
De Almeerse blijft ondanks haar succes wel graag dicht bij de mensen. Met Hyves, Facebook, Youtube en Myspace is ze een eigentijdse zangeres. Dat mensen dat waarderen blijkt wel uit de vele reacties op haar sites. Sandy Dane timmert dus hard aan de weg. “En, als we je over zes maanden weer interviewen?”. ”Dan is er een album!”. “Maar,” besluit ze: “ik wil altijd té snel, en ik wil het meteen kunnen! En dat is niet altijd haalbaar”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland