Snoerloos ontketend met: Gitta de Ridder Snoerloos ontketend met: Gitta de Ridder

“Hoe verder je gaat, hoe kleiner de wereld wordt!”

, Door: Melissa Duijn

Snoerloos ontketend met: Gitta de Ridder

“Hoe verder je gaat, hoe kleiner de wereld wordt!”

Door: Melissa Duijn ,

In aanloop van het akoestische festival Snoerloos spreken we met de oorspronkelijk Almeerse singer/songwriter Gitta de Ridder. Ze is opgegroeid in Almere, woont inmiddels in Londen en heeft getoerd door Duitsland en Italië. Gaat Gitta voor werelddominatie?

“Hoe verder je gaat, hoe kleiner de wereld wordt!”

Gitta is een singer/songwriter. Ze is “niet altijd lief en niet altijd vrolijk; of eigenlijk meestal niet”. Ze beschrijft haar muziek als: “Eerlijke, op tekst gebaseerde nummers. Liedjes die je meenemen naar andere plekken.”
Gitta groeide op in Almere en luisterde onder andere No Doubt en Jeff Buckley. Deze bands inspireerde haar en op veertienjarige leeftijd besloot ze haar eigen muziek te maken. Ze interesseerde zich zo in het muziek maken dat zij zich op haar negentiende inschreef bij de Rockacademie in Tilburg. “Bij mijn studie gaat het vooral om het zingen. Gitaar spelen en nummers schrijven kwamen er pas later weer bij. Ik heb heel lang mijn gitaar in de hoek laten staan, maar nu kan ik toch echt niet meer zonder.”

Ondanks haar leeftijd, tweeëntwintig jaar, heeft deze dame al een behoorlijk muzikaal CV. Ze was pas een half jaar bezig met haar eigen muziek toen ze in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland stond. “Naar mijn idee kwam dit iets te vroeg om er uit te kunnen halen wat er in zat”. Maar Gitta weigerde bij de pakken neer te zitten. In datzelfde jaar toerde ze door Duitsland stond ze op het Italiaanse festival SDSM. In het zonnige september van 2008 bracht ze haar eerste EP Confusement Park uit, waarbij ze haar roots niet verloochende en in de Almeerse platenzaak ’t Oortje een intiem optreden gaf.

Gaat Gitta voor werelddominatie? Zelf zegt ze nuchter: “Natuurlijk zou ik de kans grijpen om de wereld over te reizen. Hoe verder je gaat, hoe kleiner de wereld wordt.”
Ze werkt al samen met mensen uit New York en Boston, dus de kans is groot dat ze snel in de Verenigde Staten te vinden is. Niet alleen Amerika staat op het lijstje van Gitta, ook is ze bezig met de voorbereiding voor haar eerste plaat.
“Ik ben in Londen aan het werk met een aantal producers voor de juiste sound. Daarnaast ben ik druk met het schrijven en spelen van nieuwe nummers.”
Verder weet ze ook nog te vertellen dat ze in maart optredens in Italië en Griekenland geboekt heeft. Dit begint toch verdacht veel op werelddominatie te lijken.

In de tijd dat Gitta in Almere woonde was er in Almere niet veel te doen op muzikaal gebied. Ze is dan ook erg enthousiast over Snoerloos.
“Het is belangrijk dat dit soort dingen gedaan worden. Ik denk dat 3voor12-Flevoland met Snoerloos in Almere een goede stap zet in de richting naar een stad waar iets gebeurt!”
Wat we van Gitta’s optreden bij Snoerloos kunnen verwachten blijft een mysterie. Volgens eigen zeggen wordt het “een intieme tocht door al haar hersenspinsels en dromen die je mee nemen naar plekken waar je nog nooit geweest bent.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland