Snoerloos ontketend met: Ape Dirt Snoerloos ontketend met: Ape Dirt

Het wordt geen elektrische set zonder stroom

, Door: Irma Scherpenkate

Snoerloos ontketend met: Ape Dirt

Het wordt geen elektrische set zonder stroom

Door: Irma Scherpenkate ,

In de aanloop naar akoestisch festival Snoerloos spreken we met de knappe, talentvolle jongens van Ape Dirt.

Het wordt geen elektrische set zonder stroom

Ape Dirt is een drietal muzikanten dat is geïnspireerd door oude bluesrockbands uit de jaren ’60 en ’70 en alternatieve gitaarbands uit de 90’s. Oorspronkelijk komen ze uit Almere maar sinds een jaar zijn ze voor twee derde Amsterdams. Hun eerste gig was in 2004 en sindsdien hebben ze onder andere de podia van de Melkweg, Panama en de P60 mogen betreden. ‘We zijn natuurlijk ook niet vies van kleinere zalen. Spelen is spelen!’

 

Werelddominatie staat niet hoog op het verlanglijstje van de jongens van Ape Dirt. ‘We willen natuurlijk geen stomme baantjes, dus willen we stiekem wel ons brood verdienen met muziek maken.’ Graag willen ze nog in de grote zaal van Paradiso staan en ‘Lowlands zou ook wel geinig zijn’. Ape Dirt probeert steeds completer te worden. Bookers, geluidsmannen en roadies vinden zij dan ook geen overbodig luxe. ‘En een chauffeur, anders mag Gijs niet drinken en dat vind hij niet leuk.’  Ze weten dat het hard werken is voor een band uit Nederland en halen daarom vooral hun drive uit hun eigen kick. ‘We vinden het nog steeds prachtig.’ Ape Dirt mag hun ambitie dan wel afdoen als een grapje, ze hebben ondertussen wel al vier demo’s en  binnenkort ook nog eens een videoclip op hun naam staan.

 

Naast Ape Dirt hebben de bezige bijen ook nog veel nevenactiviteiten. Michiel (basgitaar) jamt hier en daar met verschillende mensen en Gijs (drums) speelt soms een aardig deuntje op zijn akoestische gitaar en ‘hij zingt zelfs, als je het heel lief vraagt’. Matthias speelt nog gitaar in de band Clayborn en bij Gianna Tam, waarmee hij vorige week een veelbelovende plaat mee heeft opgenomen en in maart in Paradiso staat. Daarnaast maakt Matthias ook muziek in z’n eentje onder de term 'singer songwriter'. Ze zitten dus niet stil.

 

Op Snoerloos gaat Ape Dirt hun eerste akoestische optreden neerzetten. Ze zijn erg enthousiast en druk bezig met de voorbereidingen. Het publiek van Snoerloos kan rekenen op een  akoestische vertolking van hun nummers met hier en daar kleine aanpassing. ‘We vinden het leuk en hebben er erg veel zin in! We benaderen dit wel als een apart optreden en niet als een elektrische set zonder stroom.’ Ze zijn daarom ook erg benieuwd hoe de andere bands het gaan doen.

8 februari is het dan zo ver, Ape Dirt op Snoerloos. Dat wíl je toch niet missen?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland