Hashies uit Amsterdam in de Underground Hashies uit Amsterdam in de Underground

Mark Foggo's Skasters treden op in Lelystad

, Tekst: Rodion Jense, Foto's: Marcella Doppenberg

Hashies uit Amsterdam in de Underground

Mark Foggo's Skasters treden op in Lelystad

Tekst: Rodion Jense, Foto's: Marcella Doppenberg ,

Voor liefhebbers van Ska was er afgelopen vrijdag een niet te missen optreden in de Underground. De in Liverpool geboren Mark Foggo trad op met zijn band. Mark Foggo's Skasters hebben overal in Europa en zelfs in Japan opgetreden, maar hun eerste optreden van dit jaar was in Lelystad.

Mark Foggo's Skasters treden op in Lelystad

In de Underground stonden Mark Foggo's Skasters op het podium met als voorprogramma MaRock&Roll, de winnaar van Flavourland 2008. MaRock&Roll
is een rockband met een Marokkaanse frontman. De band heeft eerder al bewezen een energieke show neer te kunnen zetten. Daarom hadden zij de eer om voor deze avond het publiek op te warmen.

De zanger houdt er duidelijk niet van om rustig op te bouwen, want al voordat hij een noot heeft gezongen vraagt hij het publiek om de handjes in de lucht te doen. Een groepje mensen voorin de zaal had wel zin in een feestje en gaf dan ook onmiddellijk gehoor aan deze oproep. De zanger weet een energieke podium performance neer te zetten, maar dit gaat wel ten koste van de wisselwerking tussen hem en de rest van de band.

Het tempo van het optreden was vanaf het eerste moment hoog, maar bleef wel vrij constant. Misschien iets te constant, want halverwege het optreden raakten veel mensen verveeld en dropen af richting de bar.

Dit bleef zo totdat Mark Foggo's Skasters het podium opkwamen. Het was inmiddels redelijk druk geworden in de Underground en bij de eerste noten van deze band begaf iedereen zich richting het podium. Het zien optreden van deze band is een belevenis op zich. De vreemde bewegingen en gekke bekken van Mark Foggo zijn bijzonder vermakelijk.

Ondertussen werd het steeds warmer in de zaal, want ook degenen die normaal gesproken niet wilden dansen konden nu niet meer stil blijven staan. Op een enkeling na was iedereen aan het skanken. Toen de band 'Hashies uit Amsterdam', begon te spelen gingen alle remmen los. Het personeel moest ingrijpen, want naast lichaamsgeuren werden er ook andere geuren waargenomen. Het probleem werd snel verholpen en het feest ging nog lekker lang door.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland