Hallo Venray: ruig, ruw en wild Hallo Venray: ruig, ruw en wild

Hard rocken op een eigenwijze manier

, Tekst: René van der Kroon, Foto's Marcella Doppenberg

Hallo Venray: ruig, ruw en wild

Hard rocken op een eigenwijze manier

Tekst: René van der Kroon, Foto's Marcella Doppenberg ,

Ruig, ruw en wild. Dit zijn de eerste woorden die te binnen schieten bij het zien en luisteren van Hallo Venray. De band, die al meer dan twintig jaar bestaat, rockt nog lekker hard op een eigenwijze manier.

Hard rocken op een eigenwijze manier

 

Een kleine vijftig man staat te wachten in het Kraggenburgse ‘Brennels Buiten’ op de drie heren van Hallo Venray. Na veertig minuten komt de band rustig de zaal binnen wandelen. Enkele hoofden keren naar het podium, maar nog lang niet iedereen heeft door dat de act gaat beginnen. Pas als de drums starten, krijgt de band de volledige aandacht van de mensen. Hallo Venray is klaar voor een avondje vermaak.

Ruig, ruw en wild. Dit zijn de eerste woorden die te binnen schieten bij het zien en luisteren van Hallo Venray. De band, die al meer dan twintig jaar bestaat, rockt nog lekker hard op een eigenwijze manier. Na het zeer strak gespeelde ‘Kicking’ gaat de band meteen door met het nummer ‘Right To Know’. Een enorm goede vibe tussen de drie bandleden is goed op te merken bij de solo van het nummer. Drummer Henk Jonkers ramt met veel enthousiasme en grootste bewegingen op zijn drumstel, terwijl zanger en gitarist Henk Koorn op een zeer vrije en beweeglijke manier op zijn Fender Telecaster speelt. Onder dit alles speelt bassist Peter Konings een heerlijke baslijn met een relaxte houding.

Eén van de hoogtepunten van de avond is het nummer Gasoline. Henk gebruikte in plaats van zijn linkerhand een bierglas, om daarmee over de snaren van zijn gitaar te strijken. De lichtbruine Fender schreeuwt het uit, maar op een zuivere, ruige manier. Het publiek kijkt met een verbaasde blik naar de gitarist en vraagt zich duidelijk af hoe het mogelijk is.

Tegen het einde van het optreden stelt Henk de toeschouwers gerust. ‘Eigenlijk is dit het laatste nummer, maar om nou naar de kleedkamer te gaan en daarna weer terug te komen is ook een gedoe.’

Na een negentien nummers tellende set vol met strak gespeelde solo’s, stopt de uitgeputte band er toch echt mee. De laatste handtekeningen worden uitgedeeld en de instrumenten worden weer opgeborgen. Een mannelijke fan is teleurgesteld dat het er weer op zit. ‘Ik heb het hier gezelliger dan thuis!’

Het volgende optreden in Brennels Buiten is op zaterdag 24 januari. Dan treedt daar de band Big Low op. De avond begint om 21:00 en de entree is vijf euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland