Gandhi’s revenge: New Year, New Beer Gandhi’s revenge: New Year, New Beer

“Zingen over waar de fans een hekel aan hebben!”

, Door: Kevin Bindervoet

Gandhi’s revenge: New Year, New Beer

“Zingen over waar de fans een hekel aan hebben!”

Door: Kevin Bindervoet ,

Jawel, 31 januari is het weer zover, Gandhi’s Revenge trakteert dan weer op een New Year, New Beer. In de line-up staan Born Loco en Born from pain. Maar natuurlijk zijn de jongens zelf ook weer van de partij!

“Zingen over waar de fans een hekel aan hebben!”

In Almere en omstreken is Gandhi’s Revenge al jaren een begrip, dus mag het onderhand wel tot de oude garde van gevestigde Almeerse bands gerekend worden. Zelf noemen ze hun muziek “hardcore trash punk”, en bewijzen ze keer op keer maar weer dat punk nog steeds niet dood is. Al zeven jaar organiseert de band nu al New Year, New Beer.
“Eigenlijk is het gewoon ons verjaardagsfeest,” geeft Jan-Melle te kennen. Het feest eert het eerste optreden van de jongens en is in de jaren verhuisd van de Trapnotov via Totum naar de huidige locatie: De Meester.

Na een avondje repeteren zitten de heren relaxt onderuit op een bank die buiten de repetitieruimte geparkeerd staat. De kou maakt de sfeer er niet minder om, een biertje lest hun dorst. Het is alsof ze al jaren samen zijn, terwijl het eigenlijk pas een paar maandjes betreft. Gitaristen PiB en Crack hebben de band verlaten; Laurens (Born Loco) en Joris (Outlive) geven de band een nieuw gestalte.
“Qua sound zal er niet veel veranderen, wel zullen de nummers een stuk technischer gaan worden,” laat Tak doorschemeren. Aan niks is te herkennen dat dit dezelfde Tak is die afgelopen zomer nog gebukt ging onder een ingeklapte long.
“Ik denk dat het iets te maken had met teveel bier, teveel roken en te weinig slaap,” grapt hij zelf, nog een slok nemend, “Schijnbaar kunnen je longen daar wat minder goed tegen!”

Dit jaar willen de heren er vol frisse moet weer tegenaan in hun nieuwe bezetting. Melle geeft te kennen vol energie en inspiratie te zitten, en daar moet je natuurlijk wat mee doen. Eind van de maand zullen ze met een aantal nieuwe liedjes proberen hun naam eer aan te doen. En waar die naam voor staat? Tja, een echte kenner weet dat natuurlijk al.
Er staan al een aantal optredens door heel Nederland in de planning om zodoende ook buiten de poldergrenzen meer publiek te bereiken. Ook zal dit jaar een nieuwe cd zijn opwachting gaan maken, al laat een vaste datum nog naar zich gissen.

Nieuw concept voor de band is hun 'I hate'-lied.
“Hierin willen we onderwerpen gaan aansnijden waar het publiek nou echt een schijthekel aan heeft,” legt Jan-Melle uit. Het idee is simpel: voor het optreden worden er lijstjes uitgedeeld aan het publiek waar een ieder zijn onderwerpen op schrijft en daar maken de heren dan een liedje van. Jan-Melle: “Dat willen we dan een keer of drie doen, en van de beste ideeën maken we dan het uiteindelijke liedje.”
Tak vult aan: “We zeiken nu al zeven jaar tegen van alles en nog wat aan, maar eigenlijk willen we ook eens zingen over waar de fans een hekel aan hebben!”

Op de vraag of de heren er zin in hebben word grinnikend geantwoord: “Laurens en Guyon hebben een dubbel optreden staan, dus wij hebben meer bier.” En niet te vergeten natuurlijk: Born from Pain, een Limburgse band die zijn grenzen al ver buiten Nederland heeft liggen en zelfs Amerika al heeft door getoerd, is er ook bij. Vermoedelijk wordt het een mooi jaar voor de heren van Gandhi’s Revenge.

Maar eerst de eenendertigste: New Year, New Beer!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland