Anno op Zondag: Jazz & Bitterballen Anno op Zondag: Jazz & Bitterballen

Sit back and relax

, Tekst: Kevin Bindervoet en Bionda Meulenberg; Foto’s: Ferdi Boudier

Anno op Zondag: Jazz & Bitterballen

Sit back and relax

Tekst: Kevin Bindervoet en Bionda Meulenberg; Foto’s: Ferdi Boudier ,

Als je op je luie zondagmiddag bij Anno binnen zou strompelen, dan zou je daar een bijzonder relaxte sfeer aantreffen. Afgelopen zondag wel tenminste. Mensen die op hun stoel achterover leunden, lekker wijntje erbij, Anno die voor lekkere hapjes zorgde, gezichten met tevreden blikken en lekker genieten van de enthousiaste jazzmuzikanten!

Sit back and relax

Ongeduldig  wachten de musici op het afzetten van de muziek. Het Illustreert hoezeer de heren er zin in hebben op deze koude miezerige zondagmiddag. Opgesteld in het onofficiële gangpad zetten de heren ineens tegelijk de muziek in.  De middag begon met een rustig nummer van de heren waarvan duidelijk was te zien dat ze al een lange tijd muziek maken. Het antwoord van het publiek was wederzijds rustig met een mager applaus. Het tweede nummer kreeg al wat meer tempo en de vrolijkheid sloeg toe in de club. Hiermee was het eerste deel van de middag gestart met een relaxte jazz repertoire.

Ondanks wat kleine geluidsproblemen straalde de jazzband een houding van genot uit in het samenspelen. Pianist (Dick Barten), gitarist (Martin Lichters) en saxofonist (Clous van Michellen) gaven het geheel een kleurrijk en vrolijke tint. Met een knipoog komt er zelfs nog een typische rockrif voorbij. Vooral het samenspel in improvisatie tussen bassist (Martin Zand Scholten met een verbrijzelde vinger!) en drummer (Joos Hassing) werd dankbaar beloond. Het publiek ging er lekker voor zitten en ze genoten van veel variatie in de muziek.

Na een korte pauze en wat verdere afstemming van het volume kwam de band meer los met New York Style Jazz/blues. Verassend laat de saxofonist blijken een heuse Louis Armstrong in zich te hebben wanneer hij zijn stem ten gehore brengt. Een leuk extraatje bij een toch al heerlijke jazz gevulde zondagmiddag. In een mum van tijd was Anno weer helemaal leeg. Blijkbaar was iedereen speciaal voor deze jamsessie gekomen, die zeker voor herhaling vatbaar is.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland