Hans Teeuwen Zingt Hans Teeuwen Zingt

'liedjes die door anderen al veel eerder, veel vaker en veel beter zijn gezongen’

, Redactie 3voor12/Flevoland

Hans Teeuwen Zingt

'liedjes die door anderen al veel eerder, veel vaker en veel beter zijn gezongen’

Redactie 3voor12/Flevoland ,

Vrijdag 13 februari staat Hans Teeuwen in Schouwburg Almere. Niet met een cabaretshow maar met een heuze jazzset.

'liedjes die door anderen al veel eerder, veel vaker en veel beter zijn gezongen’

De carrièreswitch van cabaretier naar subtiele jazzzanger eind 2006 begin 2007, is een daverend succes gebleken. Naast volle zalen met een uitzinnig publiek heeft Hans Teeuwen jubelende recensies mogen ontvangen van de schrijvende pers. Hans Teeuwen vertolkt liedjes uit het zogenoemde Great American Songbook. Oftewel;  werk van artiesten als Frank Sinatra, Billie Holiday en Sarah Vaughan. Hans Teeuwen wordt bijgestaan door klasse muzikanten onder de bezielende leiding van saxofonist Benjamin Herman: winnaar van de VPRO/Boy Edgarprijs, en eigenaar van een complete prijzenkast met zijn New Cool Collective.


De pers over Teeuwen Zingt:

“De scherpte van Sinatra wordt gecombineerd met het explosieve van Nick Cave. In één klap heeft Teeuwen zich neergezet als een van de beste hedendaagse jazzvocalisten, die het in zich heeft om down town Manhattan én Las Vegas te doen schudden op hun grondvesten.”.
Eric van ’t Groenewoud - The Hague Jazz

"Teeuwen heeft een band om zich heen verzameld waar een debuterende jazzzanger alleen van kan dromen"
NRC

"Wat een timing, wat een stem, en wat een tekstbehandeling. Teeuwen 'doet' Sinatra, maar hoewel zijn stem net zo'n zilverig-hard streepje heeft en hij net zo vakkundig blijkt in het laten spreken van de woorden, staat daar bepaald geen imitator"
Leidsch Dagblad

"Nu is Teeuwen jazzzanger en zo fantastisch, overrompelend en swingend -met jazzfenomenen Benjamin Herman en Jesse van Ruller in zijn band- dat hij gerust de muzikale revelatie van dit seizoen mag heten."
Gooi en Eemlander

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland