Frisse wind bij Wallnoize Frisse wind bij Wallnoize

Een nieuwe drummer, een nieuw repertoire: een nieuwe sound!

, Tekst: Bionda Meulenberg, Foto's gemaakt door fans

Frisse wind bij Wallnoize

Een nieuwe drummer, een nieuw repertoire: een nieuwe sound!

Tekst: Bionda Meulenberg, Foto's gemaakt door fans ,

Wallnoize heeft een nieuwe drummer, een nieuw repertoire en binnenkort zullen ze hun nieuwe EP gaan opnemen. Tijd dus voor een try-out! Nieuwsgierige Urker fans kwamen zaterdag naar Tollebeek om alles in een klein café te aanschouwen.

Een nieuwe drummer, een nieuw repertoire: een nieuwe sound!

Om 21:00 uur was het kleine café De Goede Aanloop al snel vol geraakt. Jongeren van 16 tot 20 jaar zaten gezellig en afwachtend met een biertje aan de bar te kletsen. De eerste band die zou komen was de 3 jaar oude band Tranquil. De jonge bandleden stonden klaar en je kon de Urkerchicks al enthousiast vooraan horen gillen.

De rockband stond een beetje achteraf in het kleine café, enigzins achter de bar verstopt. Sommige fans moesten hun best doen om een glimp van de bandleden mee te krijgen. De drummer was bijna onzichtbaar in een duister hokje achter de band.

De gitaristen Jan-Geert van den Berg en Albert Koffeman sloegen de snaren al vanaf het begin hard aan. Drummer Fokke van den Berg sloeg lekker door op zijn kit en crashte veel op zijn cymbals. Er kwam lekker veel geluid van de band. Helaas vielen de melodieën daardoor een beetje weg. De nummers bestonden over het algemeen uit rustige melodieën gecombineerd met het hardere werk. De sound was niet uniek maar ook weer niet herkenbaar. Het was leuk dat de twee gitaristen ook allebei zangers waren en elkaar afwisselden. Jammer dat het soms meer op schreeuwen leek dan rocken. Daar leek het publiek alleen geen last van te hebben. Bassist Gerard Bruggeman genoot zelfs zo van het optreden, dat het te warm werd om zijn wollen muts op te houden. Met de cover Proud Mary gecombineerd met harde rock, zorgde Tranquil er voor dat het publiek uit zijn dag ging.

Na een kort optreden was het tijd voor een pauze. De jonge fans van 16 tot 20 jaar werden ineens vervangen door fans van 20 tot 35 jaar. Ook Wallnoize stond lekker achteraf in het café. Dit keer viel het meer op dat er ook een drummer aanwezig was. Ten eerste werd Jelle Ekkelenkamp keurig op zijn Urks aan het publiek voorgesteld. Ten tweede zat de drummer er goed in met zijn enthousiasme! Krachtige slagen op zijn drums vulden de nieuwe sound in. Dit viel bij het publiek goed in de smaak, net als het nieuwe repertoire. Er zaten mooie muzikale stukken tussen de zang. De bandleden gingen goed in op hun muziek. Sommige nummers hadden een heerlijk strak tempo. De energie sprong uit de band. Het enige wat ontbrak was de grote zonnebril die Arie Woort normaal gespoken op heeft bij optreden. Voor deze zonnebril was het deze keer echt te donker in het café. Voor de rest was Wallnoize gewoon weer lekker zichzelf. Het publiek liet weten dat de band niet mocht stoppen met spelen, dus de try-out is geslaagd!

Wil je weten hoe Wallnoize akoestisch klinkt? Zondag 8 februari staan ze in Theater De Roestbak in Almere.advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland