Een weekend met verrassende muziek in de NOP Een weekend met verrassende muziek in de NOP

Rauwe gitaren, orgels en blazers...en een mellotron

, Redactie 3VOOR12

Een weekend met verrassende muziek in de NOP

Rauwe gitaren, orgels en blazers...en een mellotron

Redactie 3VOOR12 ,

Psychedelica, stoner, progrock, indie, melancholica, ska, jazz, rock-steady, reggae en soul: hoe neem je dat allemaal tot je in één weekend? Eenvoudig: door het komende weekend twee podia in de Noordoostpolder te bezoeken.

Rauwe gitaren, orgels en blazers...en een mellotron

In het paviljoen van Brennels Buiten spelen aanstaande vrijdag 20 februari twee bands van het Space Jam label: Oceana Company en Flying Fortress.

Oceana Company brengt psychedelica, stoner, progrock en indie. Mede door het gebruik van een mellotron, een soort mechanische voorloper van de sampler, krijgt de muziek een symfonisch karakter. De muziek van Oceana Company wordt regelmatig vergeleken met Motorpsycho, Porcupine Tree, Opeth, Isis en Radiohead. Oor noemde hun cd: “een sfeervol groeiplaatje van eigen bodem om te koesteren.” Van Flevolandse bodem welteverstaan, want de bandleden zijn opgegroeid in Emmeloord en Dronten.

Flying Fortress maakt rockmuziek waarbij een melancholieke sfeer centraal staat. Niet zwaarmoedig, maar energiek, experimenteel en bedwelmend. Deze Bossche rockers maken compacte nummers. Rauw, heftig en recht voor z'n raap, maar af en toe is er ook ruimte voor wat subtieler psychedelisch werk.

De optredens bij Brennels Buiten in Kraggenburg beginnen rond 21.00 uur. Entree: € 5,-.In poppodium De Klos in Emmeloord speelt zaterdag 21 februari de Rotterdam Ska Jazz Foundation (kortweg RSJF).

Muziek uit jaren zestig was in 1999 het startpunt voor de RSJF, maar ze zijn er inmiddels volledig mee aan de haal gegaan. In een grote bezetting met onder andere drums, bas, gitaar, piano, orgel en veel blazers zet de groep een eigentijdse mix neer van ska, jazz, rocksteady, reggae en soul.

Met een speciaal gastoptreden van de Duitse Richie Senior, alias Dr. Ring-Ding. Met hem spelen de bandleden van de RSJF soms ook onder de naam Kingston Kitchen 809, waarmee vrolijk buiten de lijntjes wordt gekleurd door muziek van bijvoorbeeld The Skatalites, Elvis Presley of AC/DC grondig te verbouwen.

De Klos in Emmeloord opent de deuren om 21.30 uur. Er is geen voorprogramma en het optreden begint stipt om 22.30 uur. Entree: € 6,- (onder de 18: € 3,-)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland