Een Blok aan je Been weer `on air´ Een Blok aan je Been weer `on air´

“Recalcitrantie hoort gewoon bij rock-‘n-roll”

, Redactie 3voor12/Flevoland

Een Blok aan je Been weer `on air´

“Recalcitrantie hoort gewoon bij rock-‘n-roll”

Redactie 3voor12/Flevoland ,

Vanaf aanstaande woensdag is Een Blok aan je Been weer on air! Vermoedelijk met Snake in the Mailbox en MaRock&Roll in de studio, dus dat belooft wat. Er worden cd’s weggegeven en, vermoedelijk, veel incorrecte vragen gesteld.

“Recalcitrantie hoort gewoon bij rock-‘n-roll”

Na een ietwat uit de hand gelopen zomerstop, zijn de heren van het radioprogramma Een Blok aan je Been naar eigen zeggen keihard terug op de ether.

“We hebben een tijdje welverdiende rust genomen, maar zijn er nu weer helemaal klaar voor!” aldus presentator Leon Olmo van Kranen.

Eerder waren de dj’s van de ether gehaald wegens een schorsing. Zijn de heren daadwerkelijk een blok aan het been?

“Valt best mee hoor,” vindt Yorgos Maijenburg, “Natuurlijk hebben we onze eigenaardigheden, maar recalcitrantie en smeuïgheid hoort gewoon bij rock-‘n-roll.”

 

Hoewel er geen aanpassingen doorgevoerd hoeven worden in het programma, zullen er wel dingen veranderen. “Ja, we zijn de afgelopen tijd steeds fanatieker in de lokale muziekscene binnengedrongen en willen nu meer aandacht besteden aan die muziek,” stelt dj Leon Olmo. Zo worden er een aantal items opgeofferd om meer tijd en aandacht te besteden aan lokale nieuwtjes, interviews en EP’s.

“Daarnaast willen we meer bandjes, rappers en dj’s in de studio uitnodigen,” legt Yorgos uit.

 

Zelf denken de mannen daarmee een gebrek in te vullen. Hoewel er wel degelijk rockprogramma’s zijn, is er in de regio geen enkel programma dat structureel ruimte biedt voor lokale rock en hiphop.

“En soul natuurlijk,” benadrukt Leon, “want als hier in de regio een James Carr of Ann Peebles opduikt, hebben wij daar spreekwoordelijke oren naar!”

 

Om de terugkomst te vieren, willen de heren er een speciale show van maken. “Ja, we zijn bezig om Snake in the Mailbox en MaRock&Roll naar de studio te halen,” aldus Yorgos. “Die gaan we dan de kleren van het lijf vragen,” vult Leon aan, “Letterlijk dan. Daarnaast kunnen luisteraars vanaf nu hun mobiele nummer mailen [blokaanjebeen@gmail.com, red.] met als onderwerp 4 februari  en als we dan tijdens de uitzending bellen en mensen hun telefoon opnemen met ´Een Blok Aan Je Been!´ dan krijgen ze een cd. Makkelijk toch?”

 

Hoe het ook moge zijn, vanaf 4 februari is er in ieder geval aandacht voor de lokale muziekscenes op Stadsradio Almere.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland