Baby met een strot van goud Baby met een strot van goud

Soul en funk met Baby Jade Brown

, Tekst: Rodion Jense; Foto's Marcella Doppenberg

Baby met een strot van goud

Soul en funk met Baby Jade Brown

Tekst: Rodion Jense; Foto's Marcella Doppenberg ,

Met Baby Jade Brown haalde Brennels Buiten soul en funk naar Kraggenburg. Zangeres Hester Gorter is klein van stuk, maar haar stem is des te groter.

Soul en funk met Baby Jade Brown

Vlak voordat de band zou beginnen met spelen waren er niet meer dan tien bezoekers aanwezig. Is Brennels Buiten dan toch te ver buiten de bewoonde wereld? Waarschijnlijk zijn de meeste muziekliefhebbers toch iets te veel gewend om naar een poppodium in de stad te gaan. Jammer, want bij Brennels Buiten staan regelmatig goede bands op het podium.

Afgelopen vrijdag stond Baby Jade Brown op het programma. Zangeres Hester Gorter begon haar optreden met het verwelkomen van de aanwezige 'menigte'. “Bedankt dat jullie met z'n allen zijn gekomen! Als jullie allemaal heel hard klappen, dan zijn wij gelukkig!”. Als reactie keken de bezoekers elkaar wat afwachtend aan. Hierna kreeg het publiek meteen een klap om de oren, want toetsenist Sjoerd Selen ging helemaal los. Er knalden flink wat decibellen uit de speakers. Het was voor deze toetsenist pas de tweede keer dat hij meedeed met een optreden van deze band en blijkbaar had hij een missie voor deze avond: het optreden van de band laten beginnen met vuurwerk. 'Mission accomplished' zou ik zeggen.

Ook zangeres Hester Gorter wist veel geluid voort te brengen. Hester is klein van stuk, maar haar stem is des te groter. Deze dame heeft werkelijk een strot van goud. Tijdens de rustige nummers wist zij met haar warme stem een intieme sfeer te creëren. De band speelde eigen nummers afgewisseld met enkele covers. Gitarist Jon Jonker speelde funky solo's, maar zijn podium performance was wat minder funky. Een beetje introvert zelfs. Ook de andere muzikanten stonden er wat statisch bij gedurende de eerste set.

Tijdens de tweede set was er wat meer beweging op het podium. Inmiddels was het in de zaal wat drukker geworden en een aantal mensen was enthousiast aan het dansen. Hester Gorter vond dat echter niet genoeg: iedereen moest dansen. “Wie het beste danst krijgt een cd!” riep zij. Ze kreeg haar zin: iedereen in het publiek was aan het dansen. Zo had de lage opkomst toch nog een voordeel: er was ruimte genoeg om te bewegen. Na afloop kregen alle bezoekers een cd mee naar huis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland