Goede Voornemens: Gaétan van de Sande

“Ik zit momenteel lekker in mijn eigen wereld en dat bevalt me prima.”

Door Yorgos Mayenburg ,

Het is december – de feestmaand bij uitstek. Maar ook een maand om afscheid te nemen van de aflopende zaak die 2009 is. Wat zal volgend jaar anders gaan? Welke goede voornemens klinken er door de wandelgangen? Uiteraard voelt 3voor12/Flevoland de regionale scene aan de tand. Lees hier welke voornemens Gaétan van de Sande heeft.

“Ik zit momenteel lekker in mijn eigen wereld en dat bevalt me prima.”

Gaétan van de Sande (1985) is bekend als een van de oprichters en deejay van de Almeerse legende Drumpatroon. Verder houdt hij zich bezig met talentontwikkeling onder jongeren binnen stichting Twisted. Na zijn studie Media Informatie Management en zwoegen voor een platenmaatschappij vindt hij vooral dat het tijd is om eens “keihard te chillen”.

Oorspronkelijk was Gaétan het slimste jongetje van de klas en wilde hij paleontholoog worden. Die ambitie ging gedurende zijn middelbareschooltijd verloren en hij eindigde als “mad certified underground hiphopper” en begon, omdat hij hoorde dat er te weinig aan hiphop gebeurde, het concept Drumpatroon.

Wat denk je dat de meeste mensen voor goede voornemens hebben?
“De meeste mensen hebben goede voornemens over dingen die ze zelf niet heel graag willen veranderen maar waarmee ze hun omgeving denken blij te maken. Of waardoor ze beter aansluiten op de algemeen geldende standaard. Stoppen met roken bijvoorbeeld. Of je oma vaker bezoeken. Van die dingen die je wel gewoon zou doen als je dat echt zo graag wilde.”

Wat is jouw algemene mening ten opzichte van goede voornemens?
Goede voornemens zijn prima, die juich ik toe. Alleen zou je ze elke dag moeten maken en niet alleen rond de jaarwisseling. Natuurlijk, sommige beslissingen hebben tijd nodig. Je leeft niet van de hak op de tak en het is goed om aan dingen te werken met een kop en een staart. Zonder duidelijk begin en einde werk je nergens naar toe. Goede voornemens rond de jaarwisseling vind ik ook best, maar volgens mij doen veel mensen dan mee om het meedoen.”

Zijn er dingen die je dit jaar hebt gedaan waar je spijt van hebt?
“Ik heb dit jaar volgens mij niets gedaan waar ik spijt van heb. Als er al dingen zijn, heb ik die inmiddels opgelost en ben ik daar niet langer rouwig om.”

Wat verwacht je van 2010 voor jezelf, voor Nederland en voor de wereld?
“Voor mezelf verwacht ik dat ik nog harder mijn eigen dromen zal najagen. Daar heb ik de eerste stappen eind 2009 ook wel voor gezet. Concreet houdt dat in dat ik meer dingen wil doen die ik zelf leuk vind. Dus meer Drumpatroon-achtige concepten, nieuwe projecten binnen Stichting Twisted tot een succes maken en een toffe baan vinden of creëren. Ik wil mijn creativiteit en ambities daarin kwijt kunnen. Mijn verwachting voor Nederland of de wereld is er nog niet. Ik zit momenteel lekker in mijn eigen wereld en dat bevalt me prima.”

Wat zijn je goede voornemens voor 2010?
“Mijn goede voornemens voor 2010 zijn: nog gelukkiger worden dan ik in voorgaande jaren al ben geweest, op een positieve manier bijdragen aan het huidige aanbod op het gebied van jongerenparticipatie in Almere en to get rich or die tryin'.”

En verder? 
“Dan alleen nog even een Big shoutout naar De D, Snef, Young Vici, Valery, Danna, Kapthijn, Stacy Brunst, Diggout, Specs, Drievoudig, Tim Calis, Blok aan je been, 3voor12 en Psicho voor het bijdragen aan een tof 2009 in Almere en nog mooier 2010.”