Goede Voornemens: Chris Kikic Goede Voornemens: Chris Kikic

"Ik denk dat cliché zijn weer in is."

, Door Yorgos Mayenburg

Goede Voornemens: Chris Kikic

"Ik denk dat cliché zijn weer in is."

Door Yorgos Mayenburg ,

Het is december – de feestmaand bij uitstek. Maar ook een maand om afscheid te nemen van de aflopende zaak die 2009 is. Wat zal volgend jaar anders gaan? Welke goede voornemens klinken er door de wandelgangen? Uiteraard voelt 3voor12/Flevoland de regionale scene aan de tand. Lees hier welke voornemens Chris Kikic heeft.

"Ik denk dat cliché zijn weer in is."

Chris O. Kikic (1982) vluchtte rond zijn tiende uit de oorlog in Bosnië. Eenmaal in Flevoland aangekomen is hij tot de grote namen van de muziescene gaan behoren. Regionale bekendheid verwierf hij daar tussen 1998 en 2006 met Land of Airplanes – dat hij zelf omschrijft als “Almeerse komkommer-rock-‘n-roll”.
Inmiddels staat hij ook bekend als gitarist van de indiepop- annex rockband Symon, rondom de zanger Simon Binkenborn. Van die band wordt in januari een plaat verwacht. Verder is Chris gitarist/zanger/songwirter bij Evant Garden en Kikic, zijn eigen bands. Oh, en hij heeft een tijdje als gitarist gespeeld bij Keith Caputo (de zanger van Life of Agony).
Daar Chris in het verleden het conservatorium van Amsterdam heeft aangedaan (het laat zich raden: gitaar), schrijft hij in het dagelijks leven liedjes, geeft hij gitaarles en bandcoaching, werkt in een muziekwinkel en schnabbelt hij er geregeld op los. Uiteraard gaat er ook veel tijd zitten in zijn eigen bands (Kikic en Evant Garden). 

Wat denk je dat de meeste mensen voor goede voornemens hebben?
“Ik hoor heel vaak dat mensen willen stoppen met roken, minder hamburgers willen gaan eten, de wereld willen veranderen of dat soort dingen. Je kent ‘t wel. Mijn voornemen is om niet dood te gaan, want ik ben 27 jaar. Je weet hoe dat gaat in de rock-‘n-roll op die leeftijd, toch?”

Wat is jouw algemene mening ten opzichte van goede voornemens?
“Het is goed om voornemens te hebben, maar belangrijk is dat je je eraan houdt en je doel niet uit het oog verliest. Anders heeft het geen zin. Dus als je wilt stoppen met roken bijvoorbeeld, en dan bedoel ik écht willen stoppen, doe dat dan. Ga geen grote verhalen ophangen dat je het gaat doen en waarom en wanneer. Je doet het voor jezelf of je doet het jezelf aan. Ik kan het weten, ik heb me er ook schuldig aan gemaakt.”

Zijn er dingen die je dit jaar hebt gedaan waar je spijt van hebt?
“Die zullen er ongetwijfeld zijn, maar het heeft geen zin om spijt te hebben. Blijf niet hangen in het verleden, ren via het heden naar de toekomst! Okee, ik begin me een beetje Dr. Phil te voelen... Spijtig!”

Wat verwacht je van 2010 voor jezelf, voor Nederland en voor de wereld?
“Veel spelen, te gekke tracks maken en vooral lol hebben. Ik verwacht dat Nederland minstens tot de halve finale komt met het WK-voetbal.”

Wat zijn je goede voornemens voor 2010?
“Gelukkig zijn met mijn meisje en dieren. Veertig nummers schrijven voor de debuutplaat van Kikic, zodat we echt alleen de beste tracks gebruiken. En misschien toch ook weer stoppen met roken. Of ben ik nou erg cliché? Ik denk dat cliché zijn weer in is.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland