Flavourlandfinalisten: Vineyard

"Wij spelen duidelijk voor de vliegreis naar Hawai."

Van de redactie ,

Op twaalf december is de finale van Flavourland. Daar wordt die ene belangrijke vraag beantwoord: wat is op dit moment het beste bandje van Flevoland? Maar wie zijn de finalisten eigenlijk? Natuurlijk zou 3voor12/Flevoland zichzelf niet zijn als we niet wat vragen zouden stellen. Tijd voor één van de publiekslievelingen: Vine Yard. We spraken met bassist Timmy.

"Wij spelen duidelijk voor de vliegreis naar Hawai."

Wie zijn jullie?
Vine Yard bestaat uit Timmy (bass en  backing vocals), Fedde (drums) en Maurice (gitaar en vocals).
 
Hoe omschrijven jullie je eigen muziek?
“Alsof je een pot pasta over het hoofd van een hongerige ijsbeer werpt en je vergeet weg te rennen. Of, nou ja. We bedoelen Punkrock met wat invloeden van… Laten we zeggen: working class punkrock-‘n-roll.”
 
Wat gaan jullie in de finale anders doen?
“We willen proberen om er een showtje van te maken. Om samen met het publiek uit ons dak te gaan tot het laatste biervat leeg is. En tot onze twintig minuten voorbij zijn, natuurlijk.”
 
Staan jullie terecht in de finale?
“Dat mag je zelf komen beoordelen.”
 
Gaan jullie winnen?
“Tja, geen idee. Er spelen veel goeie bands, dus we gaan het wel zien!”
 
Welke prijs is de mooiste?
“Wij spelen duidelijk voor de vliegreis naar Hawai. Maar als we naar De Melkweg gaan, hoor je ons ook niet huilen. Nee, het is één grote bundel van mooie prijzen!”
 
Wat gebeurt er na Flavourland?
“In december willen we onze eerste EP opnemen in Luxemburg. Daarna zullen er weer vele optredens volgen, waaronder een met Stating The Obviouz. De rest zetten we op onze MySpace en Hyves. Als je wil komen kijken, moet je die in de gaten houden.”