Sterk optreden van Roamers Code Sterk optreden van Roamers Code

Een breed scala aan muziekstijlen bij Brennels Buiten

, Tekst en fotografie: Rodion Jense

Sterk optreden van Roamers Code

Een breed scala aan muziekstijlen bij Brennels Buiten

Tekst en fotografie: Rodion Jense ,

Roamers Code wist het publiek bij Brennels Buiten te verrassen met breed scala aan muziekstijlen, strak drumwerk en mooi gitaarspel. Een echt eigen geluid ontbrak nog wel, maar dat mocht de pret niet drukken: het was een overtuigend optreden.

Een breed scala aan muziekstijlen bij Brennels Buiten

Eigenlijk horen deze jongens te spelen op een van de vele festivals deze zomer. Maar ja, de band bestaat nog niet zo lang, dus niemand kent ze nog. Hoewel dat ook weer niet helemaal waar is, want Roamers Code heeft inmiddels wel al een regionale bandwedstrijd gewonnen. In februari dit jaar won de band namelijk de Grote Prijs van Leusden.

Afgelopen zaterdag speelde Roamers Code in het strandpaviljoen van Brennels Buiten. Voor nieuwe bandjes is het altijd lastig om optredens te regelen en het was dan ook duidelijk merkbaar dat deze muzikanten blij waren om weer te mogen optreden. De band speelde hard en vol overgave. Dit betekent echter niet dat er lomp werd geragd en gebeukt. Nee, het publiek bij Brennels Buiten kreeg strak drumwerk en mooi gitaarspel te horen.

Het eigen repertoire van de band bestaat uit pakkende pop/rock, stevige rock en rustige ballads. De muziek is niet bijster vooruitstrevend en een eigen geluid ontbreekt ook een beetje. Toch verveelde het optreden van deze band geen moment. De muziek was opzwepend en zanger Xander Gallois wist de teksten op een bijzonder overtuigende manier over te brengen.

De bandleden beheersen duidelijk de kunst van het geven van een goed optreden. Roamers Code is een band waar we zeker meer van gaan horen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland