Festival in aanbouw Festival in aanbouw

Hoe Lowlands Lowlands wordt

, Tekst: Irma Scherpenkate en Bart Rouw, Foto's: Pieter van den Elshout

Festival in aanbouw

Hoe Lowlands Lowlands wordt

Tekst: Irma Scherpenkate en Bart Rouw, Foto's: Pieter van den Elshout ,

Lowlands. Plus camping, natuurlijk. Waar jij als festivalganger lekker je tentje kan opzetten waar je wilt , denkt de organisatie daar wel anders over. Met een draaiboek van een meter breed, wordt niets aan het toeval over gelaten. Dat iedere tent een eigen plek krijgt, mag duidelijk zijn. Maar zelfs de bakjes schroeven zijn genummerd! Lees en kijk hier hoe het opbouwen ervoor staat.

Hoe Lowlands Lowlands wordt

Waar over krap twee weken 30.000 duizend man zullen staan hossen in de Alphatent, liggen nu nog plaggen en rondslingerend gereedschap. En waar grofweg 55.000 man gaan slapen, lopen de geulen over het grasveld. Kabelgoten, in vakjargon.
De aanbouw van Lowlands 2009 is in volle gang. Maar je kan niet zo maar beginnen met bouwen. De planning is al enige weken geleden begonnen. Met een gps systeem krijgen alle tenten een eigen plek, waarna ze worden opgebouwd. Hierna volgen de kleine dingen – zoals Dixies en eettentjes – en daarna wordt alles aangesloten.

Met een draaiboek van meer dan een meter lang, is niets aan het toeval overgelaten. En dat moet ook wel; de Lowlands-camping moet donderdag al toegankelijk zijn en het festivalterrein een dag later. Geen wonder dat we de kans niet krijgen om één van de harde werkers te interviewen.

Werkelijk overal wordt rekening mee gehouden. Het luchtruim is zelfs gesloten voor recreatieverkeer. Mocht je tóch je pizza willen bestellen via airmail, houd er dan rekening mee dat de piloot zijn brevet kwijt is.
Ook het milieu wordt in acht genomen. Lowlands is het eerste festival met een waterstofaggregaat. Daar kan minister Cramer van Milieu trots op zijn!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland