Born Loco uitgeraasd Born Loco uitgeraasd

Almeerse legende gooit handdoek in de ring

, Van de redactie

Born Loco uitgeraasd

Almeerse legende gooit handdoek in de ring

Van de redactie ,

Tijdens het radioprogramma Een Blok aan je Been van 22 juli 2009 maakte drummer Guyon Kanders bekend dat de Almeerse legende Born Loco stopt met het maken van muziek. Na negen jaar houdt de band het voor gezien. Lees hier verder?

Almeerse legende gooit handdoek in de ring

Op woensdag 22 juli 2009 maakte drummer Guyon Kanders in het wekelijkse rock-‘n-rollprogramma Een Blok aan je Been bekend dat Almeerse muzieklegende Born Loco gaat stoppen. Tijdens het programma gaf de drummer aan dat de band vraagtekens zet achter de oorspronkelijke doelstellingen. Na een periode van negen jaar – in een jonge stad als Almere staat zo’n periode garant voor een legende – menen de heren dat de doelen van de band sinds de oprichting, ondanks alle positieve ervaringen, niet behaald zijn.

‘Heel erg jammer,’ aldus drummer Guyon. ‘Toen ik vorig jaar drummer van deze band werd, kwam er een droom uit. Dit zijn jongens die ik al vanuit mijn jeugd volg en heel hoog heb zitten. Dat ik zelf deel mocht uitmaken van die band vond ik te gek.’
De reden dat Guyon bij de Loco’s kwam spelen kwam voort uit onenigheid over de richting in de band in de zomer van 2008. Bassist Regis en drummer Jeroen stapten op omdat hun muzikale interesse in andere richtingen ging liggen. Daaruit kwam de Almeerse stonerrock-formatie Solar Cruiser voort.

Ondanks de verwoede pogingen en veel werk van de oorspronkelijke en nieuwe bandleden om Born Loco een nieuwe impuls te geven, heeft de band nu definitief de balans opgemaakt. Dennis Jansen, Laurens de Waard, Wietze Vink en Guyon Kanders zijn niet langer de Loco’s. Op 10 oktober zullen de heren op Rockfest in Buren (Gelderland) het laatste optreden geven. Hoewel er gevraagd is om een allerlaatste thuiswedstrijd, is daarover nog niets bekend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland