15x15 met Gitta de Ridder

"Huwelijksaanzoeken in Italië zijn ook wel bijzonder"

Van de redactie ,

Wie kent Gitta de Ridder niet? Sinds ze Almere verliet voor Tilburg (rockacademie) schrijft ze nog meer liedjes. Nu ze Tilburg voor Engeland heeft verruild is er nog een belangrijke verandering waar te nemen: Gitta is nu Evy. En ze speelt electrisch en ruiger. Maar wat weten we eigenlijk precies van Gitta? Lees hier de 15x15!

"Huwelijksaanzoeken in Italië zijn ook wel bijzonder"

1. Welke naam staat er in je paspoort en wat zijn je bijnamen?
Birgitta Fenna Theodora de Ridder. Gitta dus, en dan nu Evy...
Evy blijf ik bij, die vind ik leuk :) Evy for the Kill… jepjep.

2. Wat bestel je op een terras?
Vaak een Ice Tea of een wijntje. In een gekke bui een whiskey zonder ijs (liefst bushmills 12 Yr old of Shivas Regal).

3. Kom jij op het strand tot je recht als muzikant (bij een kampvuur)?
Ja, op zich. Het kan. Ik denk dat geen één muzikant tot zijn recht komt bij een kampvuur, hehe, je moet daar je covers voor kennen.

4. Hoe kom je aan je geld en waar geef je dat weer aan uit?
IB-groep! Nog even, en straks als ik weer in London woon ga ik werken (Strabucks here I come! haha). Ik geef het uit aan kleding, schoenen, tasjes, muziekinstrumenten en cd's.

5. Welk nummer wordt er sowieso op je begrafenis gedraaid?
Euhm.. op dit moment zou ik denken Mermaid Blues van Tom McRea of misschien toch iets van Ane Brun, of... Jezus... zoek het uit! Ik zal er toch niet meer bij zijn.

6. Ben je nu wat je vroeger wilde worden?
Ja, in ieder geval goed op weg.

7. Welk boek neem je mee op reis?
Ik ben niet zo'n lezer, hoewel ik moet toegeven dat ik laatst in een Londonse Charity shop Harry Potter tegen kwam voor 50 cent en die met veel plezier heb gelezen. Ook Alice in Wonderland is er wel goed in gegaan. Alleen lees ik wel altijd in het Engels, want dan is het tenminste ook nog educatief en doe ik nog wat inspiratie op voor teksten.

8. Welke acteur mag jou spelen in jouw biografische film?
Oh jeetje, geen enkel flauw idee. Tom Cruise?

9. Wat voor badkleding draag je?
Bikini. Alhoewel ik die jaren-50-badpakken ook wel heel cool vind, maar die heb ik niet.

10. Geloof je in God?
Nope, ik zou het graag doen, maar ik doe het niet. Het lijkt me onwijs fijn om sterk te geloven in iets na het leven en een reden waarom we hier zijn. Alleen denk ik toch vaak dat we er maar gewoon “zijn” en als we dood gaan, dan zijn we dood. Ik heb hier nog een liedje over geschreven: Believe.
Zeker een die nog opgenomen gaat worden en die live altijd wel in de set zit.
Ik geloof in de kracht van de mens zelf, alles is wat je er zelf van maakt, denk ik dan.

11. Wie is eigenlijk de uitvinder van de stropdas?
Meneer S. Das

12. Wat wil je worden als je later groot bent?
Artiest, muziekmaker, Fijn Mens (wie weet misschien wel ook mama).

13. Welke muziek zit er momenteel in je cd-speler/mp3-speler?
Euhm zo'n 60 Gb iPod. Het meeste luister ik PJ Harvey, Patrick Watson, Joan as Policewoman... euh... Meer, meer, meeeeeer.

14. Wat voor auto wil je rijden?
Voorlopig in Engeland geen één, ik snap er nogsteeds niets van, dat hele links rijden. Maar ik heb altijd gezegd: als ik ooit veel geld heb (onwaarschijnlijk aangezien ik muziek maak), dan wil ik een paarse cabrio, merk whatever, met gebroken wit leren bekleding en wijnrood dashbord. Ja, heel sexy, he he! Binnenkant van de deuren lichtbruin. Zie je het zo'n beetje voor je?! Ik wel!

15. Waar was het publiek het leukst?
Ehm, ik denk dat ik de beste herrineringen heb aan Italië, maar bij elk optreden zijn er leuke dingen. Hier moet ik natuurlijk even bij zeggen dat ik laatst bij een optreden in Almere whiskey vanuit het publiek kreeg, blote konten heb gezien en liefdes verklaring werden gegeven. Nooit mis natuurlijk !
(Huwelijksaanzoeken in Italië zijn ook wel bijzonder. Mijn moeder vond dat ik volgende keer in Italie maar een trouwring om moet doen om het punt duidelijk te maken)