The making of 'Beg for Cheers' The making of 'Beg for Cheers'

Een verslag van twee filmdagen voor de videoclip

, Tekst: Gerrit Bakker; Foto's: Marcella Doppenberg en Gerrit Bakker

The making of 'Beg for Cheers'

Een verslag van twee filmdagen voor de videoclip

Tekst: Gerrit Bakker; Foto's: Marcella Doppenberg en Gerrit Bakker ,

Het is een paar maanden stil geweest rondom Wallnoize. De reden hiervoor is dat de band bezig is met een nieuwe EP. Ook werden onlangs de beelden geschoten voor de officiële videoclip van het nummer 'Beg For Cheers', die op dvd zal verschijnen. Bassist Gerrit Bakker doet verslag van de twee filmdagen:

Een verslag van twee filmdagen voor de videoclip

Het is een paar maanden stil geweest rondom Wallnoize. De reden hiervoor is dat de band bezig is met een nieuwe EP. Het belooft een bijzonder pakket te worden, dat begin mei 2009 klaar moet zijn. Bijzonder omdat ze zich niet alleen richten op de audio, maar ook op het visuele aspect. Onlangs werden de beelden geschoten voor de officiële videoclip van het nummer 'Beg For Cheers', die op dvd zal verschijnen. Bassist Gerrit Bakker doet verslag van de twee filmdagen:


Het is me toch een geregel, zo’n promopakket! Nu de audio voor de cd klaar is, kunnen we eindelijk de video gaan schieten. Hiervoor hebben we een professionele partij ingeschakeld uit Tilburg. We kennen deze jongens nog uit ons Grote Prijs-avontuur.

Er is afgesproken om in drie gedeeltes te gaan filmen: een live-setting, korte intro’s van de bandleden op diverse buitenlocaties en een backstage-sfeer. Gelukkig hebben we een riante oefenruimte, dus de live-setting en backstage konden we gewoon daar creëren. Zo geregeld toch? Nou niet dus… ALLES in de oefenruimte moest aan de kant worden geschoven zodat de filmcrew met allemaal lichten, camera, kraan etc. aan de slag kon! Wat een bende.

We begonnen die avond met de live-setting. Nadat de oefenruimte was geprepareerd, de lampen opgesteld en de camera klaar stond, begon het playbacken. Dat is toch wel wennen hoor. Sta je daar een beetje aan je instrument te plukken, en tegen een microfoon te praten terwijl je op de achtergrond een radio hoort. Jammer genoeg kan onze drummer niet playbacken op zijn drumstel. Zelfs nadat alle drumdelen waren gedempt maakte hij nog een bak herrie. En dat tot half één ‘s nachts. We hebben de buren overigens nog niet gesproken…

De tweede dag beloofde heel wat: het pleurde namelijk van de regen. Toch lastig als je wat opnamen wilt schieten in de buitenlucht. Tussen de buien door was het snel van de ene naar de andere locatie rijden om beeldmateriaal te verzamelen. De bedoeling was dat ieder bandlid kort geïntroduceerd zou worden en dat we in de clip uiteindelijk backstage bij elkaar kwamen. Dat filmen in de “backstage” was trouwens heel gezellig. Zo gezellig dat er op een gegeven moment niet meer geregisseerd hoefde te worden, maar dat gewoon het gezellige “samenzijn” met fans gefilmd werd. Gitaartje en biertje erbij... topsfeer! We zijn natuurlijk benieuwd of dat sfeertje ook in de clip terug komt.

Eind van de dag konden we alles weer opruimen en stond de cameracrew een lange reis naar Tilburg te wachten. De vorige nacht hadden ze in een pension in Urk doorgebracht. Er is 2,5 uur aan materiaal geschoten, wat moet leiden tot een clip van vier minuten… Benieuwd welke beelden ze gaan gebruiken!

De clip heeft als bedoeling om ons als band te laten zien wie we zijn. Geen special effects dus, maar Wallnoize in de oervorm. Donderdag 7 mei zullen de clip en het promopakket (dus EP en dvd) gepresenteerd gaan worden in het Haventje van Urk, te Urk. Hierna zal de vreselijk vette nieuwe audio samen met de clip ook terug te vinden zijn op de vernieuwde site van Wallnoize.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland