“Is dit de Bertolfbus?” “Is dit de Bertolfbus?”

Fans stromen vanuit heel Nederland naar Zwolle om mee te gaan met de “Bertolfbus”

, Tekst en fotografie: Marcella Doppenberg

“Is dit de Bertolfbus?”

Fans stromen vanuit heel Nederland naar Zwolle om mee te gaan met de “Bertolfbus”

Tekst en fotografie: Marcella Doppenberg ,

Afgelopen zondag was het zover: de Serious Talent Award show van radio 3FM. Fans van de genomineerden werden met bussen vervoerd naar de Melkweg. 3VOOR12 Flevoland reed mee met de “Bertolfbus”. Deze bus was speciaal bedoeld voor fans van de in Dronten geboren Bertolf Lentink.

Fans stromen vanuit heel Nederland naar Zwolle om mee te gaan met de “Bertolfbus”

De sfeer in de bus was goed en de fans waren echt uit heel Nederland naar Zwolle gekomen om met de “Bertolfbus” mee te gaan. Uit Breda, Utrecht, Groningen... en ja, zelfs iemand kwam uit Amsterdam, om mee te gaan naar de Serious Talent Award show in de Melkweg in Amsterdam.

De artiesten die genomineerd waren voor de 3FM Serious Talent Award van 2009, waren Miss Montreal, Giovanca en Bertolf. Fans van de genomineerden werden met bussen vervoerd naar de Melkweg. 3VOOR12 Flevoland reed mee met de “Bertolfbus”. Deze bus was speciaal bedoeld voor fans van Bertolf Lentink.

Tegenwoordig woont Bertolf in Zwolle, maar vanaf zijn geboortejaar in 1980 tot 2000 heeft Bertolf in Dronten gewoond. “De polder is mooi, ik hou van dat landelijke ervan, het weidse uitzicht” zij Bertolf in een eerder interview met 3VOOR12 Flevoland. Bertolf komt nog regelmatig in Dronten. Zijn ouders, die ook aanwezig waren bij de Awardshow, wonen namelijk nog steeds in Dronten.

Tussen 16:00 en 17:00 uur worden we gebeld en komen we live op de radio” zei de begeleidster van de groep. “Dan moeten jullie allemaal even juichen”. Even later gaat de telefoon en alle fans lieten even horen hoe gezellig het was. Ook de andere bussen werden gebeld. Na het telefoontje vond iedereen het wel tijd dat de chauffeur de cd van Bertolf ging opzetten in plaats van de cd van André Rieu. Hij wist duidelijk niet wie Bertolf was. Hier en daar hoorde je wat fans meezingen.

Bij de Melkweg aangekomen zagen we dat we niet de enige van de pers waren. Er stonden heel wat cameraploegen die alles vastlegden. Michiel Feenstra stond achter de draaitafel en Barbara presenteerde de avond en interviewde de genomineerden. De genomineerden voor de Serious Talent Award waren Giovanca, Miss Montreal en Bertolf.

De juryleden, waaronder Tijs van Liemt, Eric Corton en Annemieke Schollaardt moesten een zeer moeilijke beslissing nemen. De mooie en zwoele stem van Giovanca, de stoere rockchick miss Montreal of de stem van Bertolf, waar menig meisje van in katzwijm raakt. De optredens klonken alle drie super dus het was wel spannend wie er nu zou winnen. Toen kwam het verlossende woord: Giovanca kreeg de Serious Talent Award. Haar fans waren zeer uitbundig en gingen helemaal los.

Giovanca ging haar fans in de zaal persoonlijk bedanken en gaf nog een reactie voor de radio. Bertolf kwam ook nog even bij zijn fans staan voor een praatje hier en daar en wat foto’s. Ook Bertolf vond het toch wel jammer dat hij het niet was geworden. Teleurgesteld gingen de fans weer terug naar de bus. “Ook al vonden we de andere twee genomineerden ook erg goed, Bertolf blijft voor ons de Serious Talent” werd er gezegd.

Bertolf is ook genomineerd voor beste zanger en beste nieuwkomer bij de 3fm awards voor aankomende donderdag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland