Gekke muziekcombinaties in Brennels Gekke muziekcombinaties in Brennels

DishKing, een sfeervolle en levendige band

, Tekst: Bionda Meulenberg; Fotografie: Marcella Doppenberg

Gekke muziekcombinaties in Brennels

DishKing, een sfeervolle en levendige band

Tekst: Bionda Meulenberg; Fotografie: Marcella Doppenberg ,

Zaterdagavond stond er een bijzondere band op het podium van Brennels. De band DishKing bracht veel muziekstijlen: van countrymuziek tot blues en van rock-’n-roll tot punk. De Brabantse muzikanten presenteerden dit in sfeervolle jaren ’60 muziek. De bijzonder lage stem van DishKing maakte het geheel helemaal af.

DishKing, een sfeervolle en levendige band

Een jongeman met een zwarte haarlok langs zijn met oogschaduw opgemaakte ogen en zijn bakkebaarden slaat zijn bluesgitaar aan. Een bijzonder lage stem vult zijn gitaarmuziek aan. Zanger en gitarist DishKing zingt de tekst “angel of mine” op een sexy toon. Het lijkt net of je op je zondagmiddag in je slaapkamer naar rustige achtergrondmuziek luistert.

Drie andere bandleden betreden het podium en er begint een lekker tromgeroffel. Ineens zet de hele band in en twee jongedames komen dansend het podium op. Ze dragen sexy zwarte jurkjes en ze zullen de rest van de avond vullen met backing vocals en vrolijke en elegante dansjes. Het tempo zit er lekker in en dat is vooral te merken aan Rick Henkelman die speels en beweeglijk op zijn contrabas speelt. Hij heeft er veel plezier in en heeft leuk oogcontact met drummer Dave van de Dries. Samen spelen ze in een lekker strak ritme.

De muziek is heel gevarieerd door gekke combinaties van muziekgenres. De zangstijl van Jason de Laat, ofwel DishKing, heeft iets weg van Johny Cash. De rock-’n-roll sound van Elvis Presley komt in de muziek terug met ondertoon van Nick Cave. De genres blues en country komen ook goed naar voren met soms wat punk. Het klinkt als muziek uit de jaren '60.

De zaal is inmiddels voller geworden en de zanger vraagt het publiek meer naar voren te komen. Vanaf dat moment is het nog levendiger op het podium. DishKing en gitarist Frederik Felix vullen elkaars gitaaraanslagen speels aan alsof ze jammen. Frederik krijgt soms aandacht voor zijn gitaarsolo’s maar staat er voor de rest wat stijfjes bij. Het publiek heeft zich prima vermaakt. Het was wel jammer dat het optreden erg snel voorbij is gegaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland