Eerste slachting Vers Eerste slachting Vers

Little Maggie naar finale

, Redactie 3voor12/Flevoland

Eerste slachting Vers

Little Maggie naar finale

Redactie 3voor12/Flevoland ,

Vrijdag 17 april was het zover: de eerste editie van Vers. Een bandjeswedstrijd in BG-22-24, georganiseerd door 3voor12/Flevoland. Wie waren er dapper genoeg om het hakblok te trotseren? Sammy Jankis, Little Maggie en Jazzy & The Pattynama’s. Lees hier hoe het eraan toe ging!

Little Maggie naar finale

Afgelopen vrijdag gloeide er muziek over de Kerkgracht in Almere-Haven. Zelfs als de deur nog vele stappen verwijderd was. Eerst met een soundcheck, maar daarna al snel door de muziek van presentator Leon Olmo, deejay van het radioprogramma Een Blok aan je Been, die voor de gelegenheid de presentatie in radiovorm deed. De eerste set plaatjes viel vooral goed bij de meegekomen ouders; op Creedence’ Born on the Bayou tapte menig voetje goedkeurend mee.

Ook de BG had veel werk verricht om het thema vers tot uitdrukking te laten komen. Het stemmen voor een winnaar gebeurde met voor de gelegenheid gemaakte slagersbijltjes. Het publiek was daardoor echter wat overrompeld, waardoor er bij het stemmen wat kritische vraagtekens verschenen.

Little Maggie toonde zich daar niet rouwig om. Hun meegebrachte fans hosselden het meeste bijltjes bij elkaar, waardoor deze band won. Al bleek dat onlosmakelijk met elkaar verbonden.
‘Niet raar opkijken als het af en toe vals klinkt, dat hoort er allemaal bij,’ verontschuldigde de Kate Nash-achtige zangeres zich eerder tijdens het optreden. Toch wierp ze wel een strenge blik naar de toetsenist die een nootje liet vallen. Maar indruk maakte ze wel, zeker gezien haar leeftijd. De verliezende Sammy Jankis-drummer vatte: ‘Dat meisje kan het wel, hoor. Wauw! Alleen baal ik er van dat ik heb verloren van een drummer die niet kan drummen. Maar verder een leuk feestje!’

Sammy Jankis zelf speelde als laatste, maar was wel het meest verse bandje. Alle vier de bandleden zijn bekenden in de Almeerse rockscene, maar als band bestaan ze nog maar kort. Het optreden leunde dan ook op twee eigen nummers en een cover. De rest werd opgevuld met een jam – want naar verluid jammen deze muzikanten graag. Met ouderwetse, recht-voor-z’n-raap-grunge knalde de rock uit de speakers. Helaas verdronk in het decibellengeweld de stem van zanger Kevin. Maar de gitaarpartijen van Robert waren om te smullen!

Opvallend was het aantal covers dat gespeeld werd. Vermoedelijk het gevolg van de drie kwartier die elke band kreeg om zich te bewijzen. Een pittige periode om in een eerste optreden te overbruggen; dus stoven onder andere The Foo Fighters, Kings of Leon, The Yeah Yeah Yeah’s, Europe en Chuck Berry voorbij.

Vooral het eerste slachtoffer, Jazzy & The Patynama’s, bracht veel covers. Sowieso zijn de heren niet helemaal vers meer, daar ze ook al eens op Make More Music speelden. Maar een kniesoor die daarom maalt. Het bandje is erg charmant: de rock rolt lekker en het geheel ziet er energiek uit. Toch mist frontman Guido wel érg veel noten met zijn zang. Bovendien hangt de muziekstijl wel heel erg aan The Foo Fighters. De heren deden er zelfs een paar covers van. Ook opvallend was de cover I believe I can fly – inderdaad van kindervriend R. Kelly, maar eerder in de uitvoering van Me First and the Gimme Gimmes.

In ieder geval zit de eerste voorronde van Vers er op. Little Maggie zien we terug in de finale, maar eerst kijken we uit naar de volgende twee voorrondes. We houden je op de hoogte!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland