Anne Soldaat loopt zijn hele leven al rond met een artiestennaam Anne Soldaat loopt zijn hele leven al rond met een artiestennaam

Try-out show 'In Another Life' in De Klos

, Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg

Anne Soldaat loopt zijn hele leven al rond met een artiestennaam

Try-out show 'In Another Life' in De Klos

Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg ,

Het album 'In Another Life' van Anne Soldaat is opgenomen in Los Angeles met Jason Falkner, die eerder heeft samengewerkt met o.a. Air, Beck en Paul McCartney. Het album gaat live in première op 26 April in Tivoli, een dag later gevolgd door een show in de Kleine Zaal van Paradiso. Om deze optredens vlekkeloos te laten verlopen was er afgelopen zondag een openbare repetitie in poppodium De Klos, Emmeloord.

Try-out show 'In Another Life' in De Klos

Zonder het te weten heeft hij zijn hele leven al rondgelopen met een artiestennaam, maar de sympathieke voormalige mede-songschrijver, zanger en gitarist van Daryl Ann brengt zijn werk nu toch echt uit onder zijn eigen naam Anne Soldaat. Zijn album 'In Another Life' wordt op 20 april uitgebracht op het Excelsior-label. Afgelopen zondag hield hij met zijn band een try-out show in poppodium De Klos, Emmeloord.

Op het podium wordt Anne Soldaat vergezeld door een grote band met ervaren muzikanten als Marcel van As (Coparck) op drums, Maurits Westerik (GEM) op gitaar, Reyer Zwart op basgitaar en Matthijs van Duijvenbode op Hammond orgel en andere toetsen. De achtergrondzang wordt verzorgd door Eefje de Visser en Ana Criado.

Met zo'n grote band is er muzikaal gezien veel mogelijk. Dit komt nog het meest tot uiting in 'Mother Of A Lie', een heerlijk nummer met prachtig in elkaar overlopende laagjes. Er komen veel verschillende instrumenten aan bod in het nummer, toch hoor je geen moment te veel instrumenten tegelijk.

Ook het lekker langzame 'Pillow Talk' is zeer aangenaam. Het is een mooi duet met ingetogen, breekbare zang van Anne Soldaat in combinatie met zwoele, tedere zang van Ana Criado. Na dit nummer moet je eigenlijk in alle stilte even bijkomen.

Die kans krijgt het publiek echter niet, want hierna gaat de band al snel weer verder met het volgende nummer. Dit moet ook wel, want de band speelt in totaal 18 nummers. Niet alleen muziek van het nieuwe album, maar ook bekende nummers van de vorige bands van Anne Soldaat komen langs. Zoals bijvoorbeeld: 'Surely Justice' van 'Daryl Ann' en het opzwepende 'Son Of A Gun' van 'Do the Undo'.

Het is de eerste keer dat de band in deze voltallige samenstelling speelt, dus enkele onvolkomenheden waren te verwachten tijdens deze openbare repetitie. Niet alleen Marcel van As maakte een foutje, ook Anne Soldaat had een keer het verkeerde akkoord te pakken. Dus om alle nummers tot in de puntjes goed te hebben, werden er op het eind nog twee nummer overnieuw gespeeld. Wat overigens helemaal niet erg was, want ondanks dat het optreden heel lang duurde, had de band constant de volledige aandacht van de mensen in de zaal. Met name de jonge muzikanten in het publiek, die twee dagen daarvoor nog een optreden hadden gegeven in het Muzisch Centrum Emmeloord, bestudeerden aandachtig het gitaarspel van Maurits Westerik.

Ondanks het rappe tempo waarin de nummers elkaar opvolgden, was er nog tijd voor wat humor. Ana grapte: “je hebt het kaartje nog aan je gitaar hangen”. Waarop Anne antwoorde : “Dan kan ik 'm nog terugbrengen. Goh, dat klinkt wel heel erg als een ingestudeerde grap”. Dat was echter niet zo. “Het was een grapje van Eefje”, zij Ana.

Deze try-out show was een mooie kans om zeer ervaren artiesten op andere manier mee te maken. Niet geroutineerd, maar fris en met veel zin om nieuw materiaal op publiek uit te proberen. Een uitdaging voor de artiesten en leuk voor de bezoekers van De Klos in Emmeloord, die gratis en voor niets zijn getrakteerd op een bijzonder optreden.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland