3voor12 Eindhoven

Track- en clipprimeur: Ernest van Aaken Band – Keep Your Lamp Trimmed And Burning

Eindhovense gitaarheld komt met traditional in nieuw jasje

In april 2013 hadden we de eer om Ernest van Aaken, in Eindhoven en verre omgeving bekend om zijn virtuoze gitaarspel, te ontvangen in onze eerste radioshow op locatie. In het café van PopEi speelde hij onverstoorbaar en soms behoorlijk innemend diverse traditionals. Dat zou hij de jaren erna nog heel vaak opnieuw doen, in ieder zaaltje en cafeetje dat hem maar wilde hebben. Eigen werk zat er zelden of nooit tussen. Maar daar is nu verandering in gekomen. En het resultaat is er een in de categorie ‘als je het doet, doe het dan goed’.

Jarenlang heeft Ernest van Aaken solo opgetreden. Het beeld van hem op een kruk of een stoel en zijn vingers die o zo soepel over de gitaar sliden, is veel muziekliefhebbers in Eindhoven maar al te bekend. Maar het beeld van hem als troubadourende singer-songwriter is voorbij. Samen met Daan van der Vorst (op drums) en Roel van Erp (op bas) vormt hij nu een band, nog wel vernoemd naar de frontman: de Ernest van Aaken Band. En nu is er een eerste geheel eigen productie: ‘Keep Your Lamp Trimmed And Burning’. Weliswaar nog steeds gebaseerd op een traditional, maar wel in een volledig nieuw jasje. Een aanstekelijk bluesnummer dat de komende zomeravonden nog heel goed zal gedijen. 3voor12/Eindhoven heeft het genoegen het nummer als eerste met je te delen.

‘Keep Your Lamp Trimmed And Burning’ staat op de debuut-EP van de Ernest van Aaken Band die de afgelopen maanden is opgenomen in de studio van Peter van Elderen (ex-PPSR). Over de release van de EP is nog niets bekendgemaakt, maar we houden je uiteraard op de hoogte. Ernest van Aaken Band live zien? Aanstaande zondag staan ze op Bluesplein bij Café Wilhelmina. Entree is gratis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12