Ernest van Aaken live in eerste 3voor12/Eindhoven Café Ernest van Aaken live in eerste 3voor12/Eindhoven Café

Gitaarvirtuoos zorgt voor livemuziek in eerste radio-uitzending op locatie

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Ernest van Aaken live in eerste 3voor12/Eindhoven Café

Gitaarvirtuoos zorgt voor livemuziek in eerste radio-uitzending op locatie

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Op 10 april 2013 gaat 3voor12/Eindhoven radio voor het eerst uitzenden op locatie. Vanuit het café van PopEi zal vaste radioprogrammamaker Patric Muris samen met co-host en vaste stand-in Bob Schellens twee uur radio maken te midden van al het belangstellende publiek. Niet in een afgelegen studio, maar in een gezellig café waar geborreld kan worden terwijl de beste muziek voorbij komt. Niet alleen vanaf cd, maar ook live. Singer-songwriter, en zeg maar gerust gitaarvirtuoos, Ernest van Aaken zal zorgen voor de livemuziek.

Dat zal hij niet alleen live on air doen tijdens de gebruikelijk radio-uren, van 22.00 uur tot 00.00 uur, maar ook daarvoor, tussen 21.00 uur en 22.00 uur, voor de vroege vogels. Ernest van Aaken heeft in Eindhoven al enigszins een reputatie opgebouwd als gitaarvirtuoos. Van Aaken beheerst zijn gitaar wonderlijk wel. Dat werd maar weer eens duidelijk tijdens zijn optreden als voorprogramma van James Wood, 10 maart in de Studentenkapel.

Toen schreef 3voor12/Eindhoven het volgende:
“Ernest van Aaken geeft al zittend een spoedcollege ‘Hoe speel ik bluesgitaar zoals het bedoeld is’, en gooit daarmee hoge ogen. Op een ‘echt’ akkoord is de zanger nauwelijks te betrappen, maar de met bottleneck gespeelde slidepartijen zijn om de vingers bij af te likken. Rauw, snel, technisch goed: het is jammer dat hem maar een paar nummers gegund is, meer aandacht komt de langharige zanger, die zo uit een metalband lijkt te komen, zeker toe.”

Meer aandacht zal hij dus krijgen, op 10 april in het café van PopEi dat voor iedereen gratis zijn deuren opent. Na het optreden zullen de radiomakers met Van Aaken in gesprek gaan voor een verdere introductie, voor een ieder die deze Eindhovense gitaarheld nog niet kent.

In dezelfde uitzending zal ook in gesprek worden gegaan met Eindhovense dark wave band capcap… cap die onlangs een nieuwe EP heeft opgenomen en daar het eerste geluid van wil laten horen aan de luisteraars van 3voor12/Eindhoven radio. Het belooft een mooie avond te worden vol met exclusiviteiten. Luisteren dus, woensdag 10 april, vanaf 20.30 uur in het café van PopEi, of vanaf 22.00 uur op Glow FM.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven