Storksky en Mantra zijn samen op tour, als gelijken. Ook in hun show in de Altstadt blijft het dus een verassing wie er als eerste op het podium verschijnt. Het Haarlemse Mantra bijt het spits af met hun psychedelische grungerock, waarna het tweetal van Storksky volgt met de luide alternatieve rock die ze produceren.

Mantra

Een kwartier later dan verwacht stapt Mantra het podium op. De drummer zit een beetje verstopt achterop het podium, maar de energie van de gitarist zorgt toch voor genoeg beweging op het podium. Dikke baslijnen en goed drumwerk zorgen voor een pittige sfeer, ondanks dat de gitarist zich een beetje lijkt te verschuilen achter zijn blonde plukken. Al hoort dat misschien ook wel een beetje bij het grungerock-imago. Af en toe zwaait hij wat hysterisch met zijn hoofd en stapt hij in grote stappen heen en weer over het podium, geheel opgaand in zijn eigen gitaarsolo’s. Ondanks het feit dat de zaal een stuk leger is dan verwacht, maakt de stevige rock die uit de versterkers komt veel goed.

Aan het einde van de set zijn er wat technische problemen met de gitaar van zanger-gitarist Lars ter Wolbeek, maar die zijn al snel opgelost. Hierna spelen ze enthousiast hun laatste paar nummers, die telkens herkenning opwekken. Origineel zijn sommige nummers dan ook niet, maar desondanks bewijst het viertal met deze vurige show dat ze zeker over het nodige talent beschikken.

Storksky

Vervolgens staat het rockduo Storksky op de planken. Het drumstel wordt bijna kort en klein geslagen door alle bruutheid die wordt gebruikt tijdens het spelen. Dit zorgt voor steeds meer beweging op het podium, wat aan het begin van de set toch leek te ontbreken. Daarnaast probeert de band met behulp van veel rook en weinig praatjes tussendoor wat mysterie aan het optreden toe te voegen.

Door het lange haar dat het grootste deel van het optreden voor het gezicht van de zanger Michiel Claessen hangt is zijn gelaat amper te zien tijdens de show. Hij springt tegen het einde aan ook rond over het podium, opgaand in zijn eigen muziek. De zanger kleurt de muziek van de band in met zijn hoge, heldere stem. Het bereik dat hij als vocalist heeft is indrukwekkend, maar toch lijkt hij dat niet helemaal te benutten. Veel van de nummers zijn namelijk grotendeels instrumentaal. Hoewel de nummers ritmisch goed in elkaar zitten, wordt het wel op een gegeven moment eentonig. Het publiek maalt er echter niet om, dat deze energieke rockers met open armen ontvangt.

Gezien: Storksky en Mantra, op 25 mei 2018, in de Altstadt