#10JAAR3VOOR12EHV: 3voor12/Eindhoven bestaat 10 jaar en viert feest!

2017 in teken van jubileum met XL clubavond in september

Redactie 3voor12 Eindhoven ,

Stop de tijd! Want wat gaat die snel sinds de oprichting van de Eindhovense tak van popportal 3voor12 in maart 2007. Wat ooit is gestart door enkele enthousiastelingen die naast oprichter ook hoofdredacteur en verslaggever waren, is inmiddels uitgegroeid tot een bolwerk van schrijvers, fotografen, eindredacteuren, radiomakers en social media-freaks. Tien jaar doet 3voor12/Eindhoven al verslag van de Eindhovense muziekscene, met heel veel liefde. En tien jaar iets volgen met je hart levert een mooi dossier op en bovendien een heel goede reden om feest te vieren. Gaan we doen. En jij bent uitgenodigd.

10 jaar 3voor12/Eindhoven

‘Als Tilburg er een heeft dan Eindhoven toch zeker ook!’, was in 2007 de gedachte (quote van een van de oprichters) om ook voor Eindhoven een lokaal muziekportaal onder de vlag van 3voor12 op te richten. De VPRO, moederbedrijf van 3voor12, stimuleert het verslag doen van de regionale muziekscene en herbergt vanaf dag één een doorverwijzing naar alle lokale verslagen op haar site. Inmiddels is de ontzettend levendige en boeiende muziekscene van Eindhoven de belangrijkste drijfveer. De stad barst van het talent, dat steeds vaker weet door te breken naar nationaal en niet zelden zelfs internationaal niveau. En dat maakt het leuk om die ontwikkelingen te delen, in geschrift, beeld en geluid. Iets wat we nog steeds, ook na tien jaar, met heel veel vrijwilligers uit de regio doen.

'Inmiddels is de ontzettend levendige en boeiende muziekscene van Eindhoven de belangrijkste drijfveer'

De hoogtepunten
De eerste demo van Mozes and the Firstborn in 3voor12/Eindhoven radio, het unieke concert van Candybar Planet in het Evoluon, het legendarische optreden van Black Lips in Area51, Diplo die in een levensgrote strandbal over het publiek loopt tijdens de show van Major Lazer op XO Live, de larger than life show van Sufjan Stevens in het Muziekgebouw en Eels op Naked Song – het zijn maar enkele hoogtepunten van het uitpuilende dossier van 10 jaar 3voor12/Eindhoven. Natuurlijk waren we er destijds bij en gaan we graag nog eens terug in de tijd om deze bijzondere momenten te herbeleven en van historisch perspectief te voorzien.

De dieptepunten
10 jaar is een flink tijdsbestek waarin natuurlijk niet alleen hoogtepunten plaatsvinden maar helaas ook genoeg dieptepunten. En bij dieptepunten wordt meteen gedacht aan het overlijden van Selim Lemouchi (The Devils Blood) en het sluiten van The Rambler. Maar ook aan minder ernstige, maar wel evengoed memorabele momenten zoals heel, heel slechte optredens en het gestaakte concert van Tindersticks dat het voor gezien hield, omdat Brabantse gezelligheid nou eenmaal ook betekent dat er hier graag door muziek heen geluld wordt.

2017 jubileumsjaar met eindfeest
Op al deze – en heel veel meer – hoogte- en dieptepunten blikken we dit jaar terug, samen met de professionals van de Eindhovense muziekscene en de artiesten die zelf deel hebben uitgemaakt van die scene. En niet zelden ons van content hebben voorzien. Hoe kijken zij terug op de afgelopen 10 jaar? Welke rol heeft 3voor12/Eindhoven daarin gespeeld en komen ze ook naar ons jubileumfeest? Want ja, natuurlijk gaan we feest vieren. En hoe! Op 16 september 2017 verandert Club 3voor12/Eindhoven eenmalig in een clubavond XL onder de noemer #10JAAR3VOOR12EHV. Maar liefst 10 bands zullen die avond optreden en dat zijn allemaal bands die de afgelopen 10 jaar flink indruk op ons hebben gemaakt en dat met enige regelmaat nog steeds doen. Zo komen zowel verleden als toekomst samen op het podium, dat we deze artiesten graag bieden in de thuishaven van Club 3voor12/Eindhoven – de Effenaar. Meer informatie volgt, maar save alvast the date!

En tot die tijd: houd onze site in de gaten voor de vele jubileumartikelen, de aankondigingen van #10JAAR3VOOR12EHV in de Effenaar en natuurlijk het laatste nieuws. Want daar gaan we uiteraard gewoon mee door!

'Op 16 september 2017 verandert Club 3voor12/Eindhoven eenmalig in een clubavond XL'