The Rambler sluit per direct vanwege financiële problemen

Financiële problemen belangrijkste reden van sluiting

Patric Muris ,

Eindhovens rockpodium The Rambler sluit per direct. Alle shows die gepland stonden zijn geannuleerd. Financiële problemen, als gevolg van de financiële crisis, zijn gegeven als belangrijkste oorzaak. Veel Eindhovense podia leken de dans te ontspringen en sluiting te kunnen voorkomen, maar nu is er dan toch een (groot) slachtoffer van de crisis gevallen: The Rambler is niet meer.

De mededeling verscheen gisteravond op de Facebook-pagina van The Rambler, waar het podium ook meteen gebruik maakte van de gelegenheid om alle bezoekers van de afgelopen 7,5 jaar te bedanken:

“Beste Ramblers,
Wij vinden het erg naar om te moeten mededelen dat The Rambler helaas gedwongen is haar deuren te sluiten. De economische crisis is voornamelijk de reden dat wij niet meer door kunnen gaan. Wij willen graag al onze vrienden en klanten waar we de afgelopen 7,5 jaar zo'n toffe tijd mee hebben gehad bedanken.”

The Rambler speelde afgelopen jaren een belangrijke rol voor alle soorten rockliefhebbers. Het podium werd ook een steeds belangrijker onderdeel van grotere evenementen in de binnenstad en was een satelliet-podium van de Effenaar. Shows die minder goed in de kleine zaal pasten, werden geprogrammeerd in het podium aan het Stationsplein. Daarnaast had The Rambler ook een belangrijke functie voor opkomende Eindhovense bands, die daar al snel een kans kregen. 3voor12/Eindhoven heeft zo diverse lokale bands ontdekt, genoten van de onstuimige rockshows tijdens Hit The City en vele andere memorabele momenten beleefd. Binnenkort verschijnt een special op de site van 3voor12/Eindhoven met enkele hoogtepunten van het bestaan van The Rambler. Zelf kijkt The Rambler terug op een mooie periode in de laatste nieuwsbrief.