Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: mei 2014 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: mei 2014

Met o.a. band- en EP-presentatie Wolfskop, Theo Sieben & Jeroen Kant en single-releaseparty Lookapony

, Thijs Portz

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: mei 2014

Met o.a. band- en EP-presentatie Wolfskop, Theo Sieben & Jeroen Kant en single-releaseparty Lookapony

Thijs Portz ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

1. Wolfskop ‘Band Release’ | Altstadt | 3 mei
En Eindhoven is alweer een grote belofte rijker. Samengeraapt uit het redelijk legendarische The Goods, het initiële Komatsu en de drummer van The Risque is er nu Wolfskop. Niet alleen presenteert de band op 3 mei zijn eerste EP, de gelouterde rockers presenteren vooral zichzelf, vandaar een heuse ‘Band Release’. Afgaande op de geweldige teasers op de site van de band, hangt er een spektakel in de lucht.

2. Theo Sieben & Jeroen Kant | Meneer Frits | 19 mei
Niet zelden zorgen de maandagavonden in Meneer Frits voor gedenkwaardige momenten. Op 19 mei moeten twee Nederlandse singer-songwriters voor — ingetogen — muzikaal vuurwerk gaan zorgen. Theo Sieben brengt traditionele folk en country en is bepaald geen onbekende. Zo speelde hij al op Naked Song en Folkwoods. Vanavond komt hij samen met zijn vrouw Judith Kolen die hem begeleidt op viool. Ook voor Jeroen Kant is Eindhoven inmiddels bekend terrein. Hij stond al eerder in Meneer Frits en speelde op Naked Song en Stukafest.

3. Micah P. Hinson | Effenaar | 24 mei
Hoewel empirisch bewijs misschien nooit geleverd zal worden, durf ik wel te beweren dat bezwaarde zielen garant staan voor de beste muziek. De zelfkant, compleet met drank, drugs en verloren liefde toont zich keer op keer weer vruchtbare grond voor intense muziek. Zo ook voor Micah P. Hinson. Deze markante, uit Memphis afkomstige singer-songwriter heeft ‘zijn portie wel gehad’. Dat hij überhaupt nog leeft mag een klein wonder heten. En een groot geluk voor de liefhebber van doorleefde en oprechte Americana.

4. The Caezars & The Mothmen | Café Wilhelmina | 31 mei
Over The Baseballs hoor je — gelukkig — niemand meer. De enorme hype rond de Duitsers bewees wel dat vintage rock-‘n-roll nog steeds actueel kan zijn. Als het dan ook nog goed, strak en vol bravoure gebracht wordt, zoals in het geval van het Britse The Caezars, dan is er maar weinig dat deze jongens van een mooie toekomst kan weerhouden. Slechte covers hebben ze er vooralsnog niet voor nodig.

5. Lookapony single-releaseparty | Area 51 | 30 mei
Wat moeten we nog zeggen over Lookapony? Aan de zegereeks van de jonge band lijkt maar geen einde te komen. Een optreden in De Wereld Draait Door, geselecteerd voor Proud Of The South, en in het bezit van een heuse schoenensponsor. Op 30 mei presenteert de band zijn nieuwe single op het daarvoor meest geschikte podium van Eindhoven: Area51. Trek iets luchtigs aan, het belooft een warme en energieke avond te worden.

Naast deze vijf getipte events is er natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Kijk in de digitale krant van Uit in Eindhoven voor de gehele culturele agenda van mei.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven