Vrijdag is de onofficiële pre-party van Willem Alexanders verjaardag. Juist, de elfde editie van The Life I Live. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet met je vrienden bij een oersaaie band vast komt te zitten? Door de drukte is het niet altijd even makkelijk navigeren naar het volgende podium. Natuurlijk heb je The Indien al met dikke vette letters onderstreept in je schema, maar dan? Deze vijf andere artiesten bevelen we van harte aan!

Het collectief onder leiding van keyboardist Brenn Luiten is te omschrijven als een gemiddelde dagdroom van Alfa Mist of Shabaka Hutchings. Deze cool cats weten het huidige geluid van de Britse jazzscene te vertalen met een Nederlandse aanpak. Mysterieus, versatiel en vooral bedoeld voor aandachtige luisteraars. We zijn benieuwd of de act volledig tot zijn recht komt op het podium aan de Lange Voorhout, maar aan de livereputatie ligt dat zeker niet.

Lange Voorhout 2 / 19:15

'Aan energie geen gebrek', stelt Chibi Ichigo met een zachte stem op 'ENERGIE'. De uitwerking van deze Vlaamse is alles behalve rustgevend. Denk aan een mengelmoesje tussen rave, trap en EBM. Er is continu een vorm van spanning waar je als toeschouwer alleen maar aan kan toegeven. Mocht de 'kleine aardbei' een soortgelijke show doen als bij Crossing Border dan weten we twee dingen zeker: dit wordt wazig en dansbaar.

Lange Voorhout / 20:30

BLUAI is het Vlaamse antwoord op het recente succes van folkacts als Big Thief, boygenius en Waxahatchee. De Belgische act won meerdere talentenprijzen achter elkaar bij onze zuiderburen en hebben onlangs langspeler Save It For Later uitgebracht. Wij voorspellen dat de muziek prachtig aansluit bij de Hofvijver. Al vrezen we wel voor de praatziekte, die bij een breekbaar genre al snel in de weg gaat zitten.

Hofvijver / 21:30 uur

Warm aankleden en wantjes aan, want voor The Life I Live wordt een koude nacht verwacht. Yellofox is de ideale band om je op te warmen. Het doet verlangen en denken aan warmere oorden. Deze fijnbesnaarde band (gitaar, cello, mandoline, contrabas en een viool) laat zich omschrijven als een tweestemmige harmonieuze versie van James Taylor, maar dan met denkbeeldige Appalachen op de achtergrond. Anders gezegd Bonnie Prince Billy ontmoet Eels met net dat beetje John Denver. Genoeg reden om op te dansen, maar ook voldoende om elkaar even goed bij vast te houden en van binnenuit op te warmen.

Hofvijver / 22:45

Happy hardcore is hélemaal terug! MOJO FYRE noemt zichzelf een sensatie en doet precies wat je ervan verwacht. Lekker springerige ravetunes naar het voorbeeld van Dune, Nakatomi en Mental Theo. Het feestgehalte is hoog en er zit een bekende in de groep in de vorm van Robin Dirksen (AVA NOVA). Hier wil je de avond absoluut mee afsluiten.

Grote Markt / 00:15