Na bijna een jaar lang op onze handen gezeten te hebben mogen we eindelijk weer los. Samen met PAARD en Paardcafé schotelen we je aanstaande zaterdag vanaf 21:00 uur drie verse Haagse acts voor met de Club 3voor12 Den Haag Livestream. Niemand minder dan Dax, MOYO en Yellofox spelen vette shows en worden onderworpen aan een interview. Maar wie zijn deze Haagse beloftes eigenlijk? In aanloop naar het event stellen wij iedere dag alvast één van de acts aan je voor. Met vandaag: Yellofox.

De gloednieuwe Haagse folkpopformatie Yellofox zit vol met oude bekenden. De bandleden zijn eerder actief geweest in onder andere Venus Flytrap, Dust Bowl Drifters en the Peptones. Het gezelschap heeft het afgelopen jaar keihard gewerkt aan hun eerste album: Tomorrow will be gone, it’s sad to know but this is today. Een plaat vol folky popliedjes, met een sterke invloed van de grote singer/songwriters uit de sixties en seventies. Het resultaat is een aantal heerlijke liedjes met een melancholische en dromerige sfeer.

Amerikaanse folkpop van Nederlandse bodem. Yellofox creëert een eigen geluid door de meerstemmige zang van Jorieke de Vet en Marc Mosmans, op een basis van cello-spel en prachtige gitaarmuziek. Ondersteunt door de (contra)bas van Ronald de Jong en de drums van Bob Koning maakt Yellofox sfeervolle, soms melancholische maar ook opbeurende deuntjes die zeker de moeite waard zijn.

Tomorrow will be gone, it’s sad to know but this is today

Tomorrow will be gone, it’s sad to know but this is today is deels thuis, deels in de studio opgenomen. Naast het vaste viertal is er nog een bijdrage geleverd door een aantal gastmuzikanten (Koen Herfst en Elvin de Haan op drums, Frank Heijman percussie, Micha Poppe contrabas en Jeroen Kesteloo op piano en hammond). Naast het schrijven en het opnemen van hun debuutalbum is de band tijdens de afgelopen corona periode druk geweest met het produceren van bijbehorende videoclips, touren door Europa, het uitzenden van Yellofox TV en verschillende Online festivals.

Yellofox is een heerlijke toevoeging aan de traditionele ritmische folkmuziek. Mis ze niet, zaterdagavond 13 februari 2021 vanaf 21:00 uur bij de corona-proof editie van Club 3voor12 op het Grote Podium van PAARD. Meld je hier aan voor de gratis livestream!