Wij kregen zoveel positieve reacties op onze grote 3voor12 Den Haag inhaalrace met alle nieuwe muziek van december, dat wij het daar niet zomaar bij konden laten. En zo was een nieuwe rubriek geboren. In Haagse Nieuwe brengen we je een lijst van alle nieuwe Haagse hits. Met deze maand onder andere: Son Mieux, The Great Communicators, Juulz en meer. Luister mee in onze #muziekuitdehofstad Spotify playlist.

Suburbs

Resolutions

Nieuw jaar, nieuwe voornemens. Resolutions van Suburbs lijkt dan ook perfect voor de maand januari. Met teksten als ‘You can change situations anytime’ voelen wij ons nu al geïnspireerd door de Scheveningse rockers.

The Great Communicators

Treasure

Op de valreep van januari droppen ook The Great Communicators nog een nummertje. En wat een plaatje is Treasure. Zoals we inmiddels gewend zijn van de indiemuzikanten is het nummer groovy, dansbaar en fijn.

STRIK

Strik 2.0

Het lijkt de maand van de Nederlandstalige muziek in onze hofstad. STRIK dropte niet alleen een single, maar een heel album: Strik 2.0’. Luister onder andere naar Tijdzeer, Alsjeblieft en Verweven.

Julie Scott & Friends

In Life

In december misten wij de nieuwe release van Julie Scott & Friends: In Life. Op de door de geboren Schotse geschreven track spelen bekende Haagse muzikanten Remco Visker, Rick Kuyper, Willem Verheij en Ruben Margarita mee.

Crashing Bats

Cherry

De alternatieve rockers van Crashing Bats kondigden eerder al aan vier singles te gaan lanceren. De eerste is nu uit. Cherry is een fijne voorbode voor wat er nog komen gaat.

IMBOS

De Populist

Met De Populist schrijft IMBOS zijn eerste echte protestsong. In lijn met eerdere protestzangers als Boudewijn de Groot, bezingt de geboren socialist een zwaar thema op een catchy deuntje. Het nummer gaat over het opkomend rechts-populisme in Nederland, dat de zanger een doorn in het oog is.

Juulz

Question Marks

Ook Juulz kwam met iets nieuws. In Question Marks zet de man achter 54 Gang vraagtekens bij wat er om hem heen gebeurt. Hij snapt er niets meer van en daar plukken wij met deze lekkere track de vruchten van.

La Loye

I'm Still Asleep

Van La Loye’s I’m Still Asleep worden wij ook een beetje dromerig. Dit fijne alt-folk liedje misten we in december, maar wilden we jullie niet onthouden. En goed nieuws: er komt al bijna weer een single van haar uit.

NICK.ILL.SON ft. VINROCK

Avondklok

Wie niet enthousiast is over de avondklok van Rutte en De Jonge, is dat misschien wel over die van NICK.ILL.SON. Samen met VINROCK bracht hij Avondklok uit. Een vrolijk deuntje, dat we allemaal wel kunnen gebruiken als we ’s avonds op de bank zitten te wachten tot we om half 5 de straat weer op kunnen.

De Kraaien

Scheveningen

De Kraaien, wie kent ze niet. Na een heleboel Ouwe Shit, brengen de vogels nu ook iets nieuws uit. Scheveningen is een lofzang aan de badplaats, de zee en alles eromheen.

Son Mieux, Zuster Zonnebloem, Bennie Beenham & Mispoes ft. Ava Nova ft. NICK.ILL.SON

Verder verschenen er ook nieuwe nummers van Son Mieux, Zuster Zonnebloem, Bennie Beenham en een interessante samenwerking tussen Mispoes, Ava Nova en NICK.ILL.SON. Hier schreven wij eerder al wat over, maar zij ontbreken zeker niet in de lijst. De hele #muziekuitdehofstad playlist luister je hiernaast.